Het “Palacio de Congresos” in Valencia was zondagavond de plaats waar de traditionele “MotoGP Awards Ceremony” werd georganis
MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders
MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders
  • 2019-11-18 11:35:08 2 maanden geleden
  • keer bekeken 3,005
22
gedeelde

Het “Palacio de Congresos” in Valencia was zondagavond de plaats waar de traditionele “MotoGP Awards Ceremony” werd georganiseerd. Tijdens het gala werden de hoofdrolspelers van het 2019 MotoGP wereldkampioenschap gehuldigd voor hun prestaties gedurende het negentien Grand Prix weekenden tellende seizoen.

Marc Márquez kreeg de trofee overhandigd voor zijn zesde MotoGP-titel, die hij dit seozoen op indrukwekkende wijze wist te winnen door in 19 Grand Prix weekenden twaalf overwinningen, een nieuw puntenrecord en de triple (rijders, constructeur en team) voor zijn werkgever. Honda won tevens de constructeurstitel in het Moto3-wereldkampioenschap terwijl Kalex in de Moto2-klasse deze titel op haar conto mocht bijschrijven. Márquez won tevens voor de zevende keer op rij de “BMW M Award” als de beste MotoGP-coureur in de kwalificatie.

Het was niet het enige succes voor de familie Marquez want zijn broer Alex Márquez veroverde de titel in de Moto2 klasse, de tiende wereldtitel voor de Spaanse racende familie uit Cervera.

Moto3-wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta stond voor het eerst op het podium tijdens de MotoGP Awards – net als Matteo Ferrari (Trentino Gresini), die de allereerste FIM Enel MotoE World Cup in de geschiedenis won.

Naast de drie wereldkampioenen en de World Cup-winnaar werden er vanzelf nog veel meer prijzen uitgereikt, zo verschenen ook alle nummer twee en drie uit de vier klasses op het podium. In de MotoGP klasse waren dat Andrea Dovizioso en Maverick Viñales, in de Moto2 klasse Brad Binder en Tom Lüthi, in de Moto3 klasse Aron Canet en Marcos Raminez en Bradely Smith en Eric Granado (FIM MotoE World Cup).

Maar dat was nog lang niet alles, ook “Rookies of the Year” Fabio Quartararo (MotoGP), Fabio Di Giannantonio (Moto2) en Celestino Vietti (Moto3) verschenen ten tonele terwijl Quartararo ook nog eens in het zonnetje werd gezet als beste Independent Team coureur van het jaar.

Tot slot werden ook nog de toekomstige sterren Red Bull MotoGP Rookies Cup-winnaar Carlos Tatay, Idemitsu Asia Talent Cup-kampioen Sho Nishumura, British Talent Cup-winnaar Scott Ogden en Moto3 Junior-wereldkampioen Jeremy Alcoba naar voren gehaald.

Na afloop van het gala werd de Black tie kleding ingewisseld voor een meer casual outfit en werd er flink feest gevierd tijdens de jaarlijkse IRTA-party in een iets verderop in Valencia gelegen discotheek.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
MotoGP Awards: De sterren schitteren maar dan anders

Fabio Quartararo: ’Blij dat ik de criticaster hun ongelijk heb kunnen bewijzen’

Fabio Quartararo: ’Blij dat ik de criticaster hun ongelijk heb kunnen bewijzen’

Fabio Quartararo behaalde dit weekend in Valencia zijn zesde MotoGP pole en zevende podiumklassering van het seizoen. Geen slecht resultaat voor een MotoGP debutant die een jaar geleden rond deze tijd veel kritiek te horen kreeg toen bekend werd dat hij de overstap ging maken van de Moto2 naar de koningsklasse.

Fabio Quartararo begon zondagmiddag in Valencia vanaf de pole aan de negentiende en afsluitende MotoGP race van het seizoen. De Petronas Yamaha SRT-coureur wist bij de start meteen de leiding te nemen om vervolgens een klein gaatje te slaan op de rest van het veld. Marc Marquez wist het gaatje echter te dichten, passeerde de Fransman om vervolgens naar zijn twaalfde overwinning van het seizoen te rijden.

Quartararo werd tweede waarmee hij zijn MotoGP debuut seizoen afsloot met zijn zevende podiumfinish van het jaar. Een fantastische prestatie van de jonge Fransman die een jaar geleden nog velen werd bekritiseerd en nog niet rijp werd geacht voor een start in de koningsklasse.

Na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen liet Quartararo weten dat juist deze criticasters hem juist extra hebben gemotiveerd en hij heel erg blij is dat hij hun het tegendeel heeft kunnen bewijzen.

Fabio Quartararo: “Als ik dit jaar een overwinning had behaald, was het nog beter geweest, maar vorig jaar kreeg ik veel kritiek omdat mensen vonden dat ik er niet klaar voor was en niet de ervaring had om in de MotoGP te rijden. Maar ik heb in de wintermaanden en tijdens de testen hard gewerkt en het is ons gelukt om dit seizoen zeven podiumfinishes en zes poles te scoren en ik denk dat we deze tweede plaats ook gewoon verdiend hebben. Ik wil dan ook iedereen binnen het team bedanken omdat ze in mij geloven en we tijdens het seizoen fantastisch hebben gewerkt, ik kan niet wachten tot volgend jaar.

Natuurlijk had de 20-jarige Fransman graag een race willen winnen dit seizoen, eigenlijk het enige dat nog ontbreekt, maar van frustratie zondagmiddag in Valencia was zeker geen sprake.

Fabio Quartararo: “Nee, nee, nee, nee, zoals ik zaterdag al zei, we zijn echt goed in de kwalificatie, maar we wisten dat Marc’s tempo voor de race veel beter was dan het onze en in mijn hoofd was ik alleen maar bezig met het podium. Ik dacht niet aan de overwinning. We maakten de perfecte start, ik raakte alleen Jack even maar vervolgens heb ik veel plezier beleefd aan deze race. De laatste tien ronden heb ik veel gepusht omdat Jack dichterbij kwam. Maar we sluiten het seizoen zo dus goed af.”

Met 192 gescoorde WK punten eindigde Quartararo als vijfde in de eindstand van het kampioenschap.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

GRID AUTOSPORT XBOX 360 on XBOX ONE

GRID AUTOSPORT XBOX 360 on XBOX ONE

GRID AUTOSPORT XBOX 360 on XBOX ONE #GRID #XBOXONE #XBOX360.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures