GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay Hoy en Comparte la experiencia, tenemos un simulador de conducción GRID Autosport, para los qu
GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay
GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay
  • 2019-11-17 20:45:07 2 maanden geleden
  • keer bekeken 3,687
61
gedeelde
GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay Hoy en Comparte la experiencia, tenemos un simulador de conducción GRID Autosport, para los que ...

Wat denk je van dit verhaal?
GRID Autosport | Comparte la experiencia 04 | Gameplay

Lucas Mahias: Deel vinger geamputeerd na crash tijdens MotoE debuut

Lucas Mahias: Deel vinger geamputeerd na crash tijdens MotoE debuut

Lucas Mahias zijn MotoE debuut in Valencia is uitgelopen op een persoonlijk drama. De voormalig World Supersport kampioen kwam vrijdag al tijdens de eerste dag lelijk ten val, liep daarbij een ernstige handblessure waarbij de artsen een deel van één zijn vingers hebben moeten amputeren.

De oplettende motorsportfan zal het ongetwijfeld opgevallen zijn. De dit weekend, tijdens het afsluitende Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia, in de FIM MotoE World Cup debuterende Lucas Mahias ontbrak vrijdagmiddag sinds de MotoE kwalificatie op de deelnemerslijst.

Terwijl zijn collega MotoE coureurs vrijdagmiddag op Circuit Ricardo Tormo hun MotoE pole kwalificatie afwerkten verbleef de dit weekend als invaller van de geblesseerde Niki Tuuli optredende Mahias in het ziekenhuis van Valencia vanwege de eerder op de dag bij een crash in de tweede vrije training opgelopen ernstige handblessure. (zie op bovenstaande foto de rechterhand van Mahias)

Mahias, die in de eerste vrije training en tijdens zijn allereerste kilometers op een MotoE machine een verdienstelijke achtste rondetijd op de klok had weten te zetten, werd na zijn crash overgebracht naar het ziekenhuis van Valencia overgebracht. Na de eerste medische onderzoeken besloten de artsen dat een spoedoperatie nodig was. Bij de ingreep hebben de Spaanse chirurgen een deel van één van zijn vingers moeten amputeren.

De Franse World Supersport coureur verblijft op dit nog steeds ter observatie in het ziekenhuis. Mochten er zich geen verdere complicaties voordoen dan mag de 30-jarige Kawasaki Puccetti Racing coureur hoogstwaarschijnlijk over enkele dagen het ziekenhuis verlaten om thuis in Frankrijk verder te herstellen. Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend, wel bekend is dat de voorbereidingen op komend seizoen in gevaar komt, dit liet Kawasaki Racing Puccetti teambaas Manuel Puccetti zondagmiddag op het circuit van Valencia weten.

Manuel Puccetti: “We weten nog niet hoe lang het herstel gaat duren, maar dit is geen misselijke blessure. In 2020 willen we meedoen voor de titel in het FIM World Supersport Championship, maar door deze tegenslag komt de voorbereiding op het seizoen wel een beetje in gevaar. Maar ondanks dit, laten we eerst hopen dat Lucas snel herstelt.”

De start van het 2020 FIM Supersport World Championship staat gepland voor zondag 3 maart op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team wordt Mahias in 2020 vergezeld door twee WorldSSP debutanten, de vanuit de Moto2 klasse overkomende Philipp Ottl en de pas 16-jarige vanuit de Moto3 klasse overkomende Dan Oncu die komende week als derde rijder van het team aangekondigd zal worden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

 

 

Jorge Lorenzo na afloop van zijn laatste race: ‘Ik ben blij en voel me vrij’

Jorge Lorenzo na afloop van zijn laatste race: ‘Ik ben blij en voel me vrij’

Jorge Lorenzo reed zondagmiddag in Valencia zijn laatste MotoGP wedstrijd, een wedstrijd die de vijfvoudig wereldkampioen afsloot met een dertiende plaats. Het werd een respectvol afscheid waar de dertiende plaats er niet meer toe deed. Twee uur na de wedstrijd blikte de Spanjaard samen met de aanwezige media terug op zijn laatste dag als MotoGP coureur.

Precies een jaar geleden nam Dani Pedrosa in Valencia afscheid als MotoGP coureur, vandaag in Valencia was het de beurt aan landgenoot Jorge Lorenzo. De prestatie deed er tijdens deze race niet meer toe, genieten, niet crashen en aan de finish komen was voor Lorenzo de enige manier om tegenover zijn grote schare fans op een respectvolle manier zijn actieve carrière af te sluiten.

Jorge Lorenzo: “Ik ben helemaal gelukkig. Ik voel alleen maar geluk en opluchting. Toen ik zo straks over de finishlijn kwam, voelde ik me vrij omdat het dit was wat mijn sport betreft. Ik ben nog steeds gezond, nog jong en heb nu de kans om heel veel van het leven te gaan genieten. Je leeft immers maar één keer. En als je de kans hebt om ervan te genieten, moet je die kans aangrijpen. Als Grand Prix coureur hebben we zoveel verplichtingen, dat we zoveel compromissen moeten sluiten. Ik kan morgen doen wat ik leuk vind. Nee, vanaf nu, begint het vanavond….vannacht.”

Volgens Lorenzo zou hij, indien hij de tijd 20 jaar terug kon draaien toen hij een jongetje van 12 jaar oud was, alles precies hetzelfde doen als wat hij tot nu toe in zijn leven gedaan heeft.

Jorge Lorenzo: “Ik zou gewoon weer Jorge Lorenzo willen zijn, dezelfde persoon die ik tot vandaag ben. Ik zou simpelweg niets willen veranderen.”

De grote vraag was natuurlijk hoe Lorenzo zich dit weekend, maar speciaal vandaag op de grid en tijdens de race gevoeld heeft en of hij zenuwachtig was.

Jorge Lorenzo: “Gisteren probeerde ik me een voorstelling te maken van deze wedstrijddag… Ik dacht dat ik ontspannen op de motor zou zitten, dit omdat de druk eigenlijk al weg was. Maar het tegendeel was waar, ik was best heel zenuwachtig, ik voelde druk omdat ik koste wat kost in deze laatste race niet wilde crashen en de gehele race wilde volbrengen. Voor deze race zag ik al teveel lelijke crashes in de lichtere klasses. De grip was niet heel goed, het risico om te vallen was dan ook best wel groot. Aan de andere kant wilde ik nu ook weer niet helemaal als laatste eindigen tegenover de 100.000 aanwezige thuisfans. Maar het gevaar was er wel, de kans om te vallen was best wel groot. In de derde of vierde ronde besloot ik het dan ook een beetje rustiger aan te doen. Op dat moment wist ik voor mezelf dat ik de race op een fatsoenlijke manier uit kon rijden ondanks dat mijn medium voorband wel aan de limiet zat. Ik moest zorgen dat ik geconcentreerd bleef rijden, te langzaam rijden betekende onder deze omstandigheden namelijk dat je voorband snel en teveel afkoelt, iets dat kan leiden tot een crash. Ik merkte op het moment dat Tito (Rabat) me inhaalde dat ik zijn tempo niet kon volgen. Dat was het moment dat ik zag dat ik niet verder kon komen en besloot ik de ‘survival mode’-knop te activeren. Ik wilde de race finishen en genieten van deze onvergetelijke dag met de toeschouwers en de fans.”

“Ik wilde het met het team vieren omdat we ons doel hebben bereikt, namelijk het behalen van de Triple Crown, het wereldkampioenschap van de coureur (Marc Marquez), het merk (Honda) en het team (Repsol Honda). Dat is gelukt, Honda heeft alle titels in 2019 gewonnen. Natuurlijk dankzij het perfecte seizoen van Marc, die maar liefst 12 overwinningen en 18 podiumplaatsen wist te behalen. Ik heb helaas niet veel bij kunnen dragen aan het succes. Maar ik heb mijn best gedaan, ik heb nergens spijt van. De omstandigheden hebben me ertoe gebracht nu te stoppen. Nu ben ik overmand door geluk. Ik ben al 18 jaar actief binnen het wereldkampioenschap. Ik zal het rijden missen, ik zal de overwinningen missen, ik zal veel mensen missen met wie ik al jaren de wereld rondreist op zoek naar succes en glorie.”

Opvallend was de drukte op de startgrid, de aanwezigheid van veel bekenden, waaronder zijn boezemvriend Max Biaggi, en de grote belangstelling van de media – met name tv-ploegen.

Jorge Lorenzo: “Ik heb vooraf tegen mijn assistent Marc gezegd, regel maar zoveel mogelijk tv-interviews als je kunt. Dit is normaal beperkt maar dit keer wilde ik mijn gevoelens delen met de fans thuis voor de tv. Dus ik had het erg druk op de startgrid. Dat was ongebruikelijk, want normaal gesproken wilde ik altijd zo veel mogelijk rust voor een race. Tegelijkertijd nam de nervositeit toe, want ik wilde niet vallen, ik wilde geen fout maken, ik wilde de race hoe dan ook finishen. Toen het licht op groen ging concentreerde ik me op het rijden en heb ik nog een keer alles gegeven. Dat was niet veel vandaag, maar het was genoeg voor drie WK-punten.”

Wat Lorenzo in de toekomst gaat doen, en of hij binnen de sport actief zal blijven is nog niet bekend. De voormalig coureur uit Mallorca wil eerst kijken wat er op zijn pad komt alvorens hierover een beslissing te nemen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures