Sergio Garcia heeft in een spectaculaire Moto3 race op het circuit van Valencia zijn eerste zege in de Moto3 klasse gepakt. De jonge Spanjaard verslo
Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia
Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia
  • 2019-11-17 11:35:08 25 dag geleden
  • keer bekeken 3,200
35
gedeelde

Sergio Garcia heeft in een spectaculaire Moto3 race op het circuit van Valencia zijn eerste zege in de Moto3 klasse gepakt. De jonge Spanjaard versloeg op de meet Andrea Migno en wildcard-rijder Xavier Artigas. De race werd gekenmerkt door enkele zware crashes en een rode-vlag-situatie. Onder meer wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta haalde de finish niet. 

Al vóór de start van de race ging het mis voor Aron Canet. In de verkenningsronde begon de KTM van het Sterilgarda Max Racing Team te roken en in bocht 6 resulteerde dat in een crash van de Spanjaard. De machine van Canet lekte olie en daarover schoof ook Ayumu Sasaki onderuit.

De lekkage zorgde voor een vertraging van de start. Dit gaf Canet en Sasaki de kans om weer deel te nemen aan de startprocedure, maar de coureurs werden wel terug verwezen naar de laatste plaatsen op de grid.

Met tien minuten vertraging gingen de lichten in Valencia op groen voor de Moto3 race. Marcos Ramirez kende de beste start en nam de leiding in handen. Voor Jaume Masia was de race al na vier bochten voorbij. De Spanjaard verloor de grip aan zijn achterwiel en eindigde met een pijnlijke schouder in het grind.

 

Dit gaf Ramirez een aanzienlijke voorsprong over achtervolgers Migno, Salac, en Garcia. De race werd in de derde ronde echter stilgelegd na een zware crash waar zes rijder bij betrokken waren. Carlos Tatay verloor de controle in bocht 11. Hij werd daarbij geraakt door Niccolo Antonelli en Jeremy Alcoba. De motor van Tatay schoof over het circuit heen en kwam daarbij recht voor de motor van Dennis Foggia terecht. De Italiaan werd van zijn motor getorpedeerd en kwam hard op het asfalt terecht. De KTM vloog daarna in brand. KTM-coureur Makar Yurchenko kon op zijn beurt Foggia niet ontwijken en crashte eveneens.

 

De meeste coureurs konden het ongeval op eigen kracht verlaten, maar Foggia bleef geblesseerd achter. Hij werd uiteindelijk met de ambulance afgevoerd. De organisatie heeft bevestigd dat alle rijders bij bewustzijn waren. Over de toestand van Foggia is verder nog niets bekend gemaakt.

Na een half uur vertraging ging de Moto3 race opnieuw van start over een race van 15 ronden. Doordat de coureurs hun oorspronkelijk gridposities weer mochten innemen kreeg Aron Canet opnieuw een kans vanaf de vierde startplaats. Marcos Ramirez maakte echter opnieuw de beste start en al snel sloeg hij een gat met een kopgroep van zes coureurs. Tatsuki Suzuki, Andrea Migno, Aron Canet, Sergio Garcia en Filip Salac sloten aan. Albert Arenas schakelde zichzelf al in de tweede ronde uit door in de achtervolging over de schreef te gaan.

In de derde ronde opnieuw een massale valpartij. Wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta ging in bocht 4 te vroeg op het gas en werd met een highsider van zijn motor geworpen. Tony Arbolino, Alonso Lopez en John McPhee konden de Leopard Honda niet ontwijken en eindigden allemaal in het grind. Een ronde later ging ook Raul Fernandez op het zelfde punt onderuit.

 

De kopgroep wist het gat op de achtervolgers door de crashes aanzienlijk te vergroten. Alleen wildcard-coureur Xavier Artigas wist op eigen kracht het gat te dichten en aan te sluiten bij de zes vooraan. De jonge Spanjaard ging daarin direct het gevecht aan en werkte zich in rap tempo op naar de derde plaats. Niet veel later nam hij zelfs de leiding in de wedstrijd over.

In de slotfase konden Ramirez en Canet het tempo van Artigas niet meer volgen. Artigas verloor de leiding door in de eerste bocht van de voorlaatste ronde veel te weid te gaan. Migno nam het heft van hem over, terwijl de jonge Spanjaard terug viel naar de derde plaats.

In de laatste ronde legde Garcia Migno het vuur aan de schenen. De Spanjaard passeerde de Italiaan meerdere keren, maar werd telkens terug verwezen. Garcia moest wachten tot de laatste bocht om zijn actie in te zetten. Hij blokte Migno bij het accelereren en hield in de slipstream naar de meet net genoeg over om de zege te pakken. Migno moest genoegen nemen met de tweede plaats en Artigas wist Tatsuki Suzuki nipt van zich af te houden voor de derde plaats. Filip Salac eindigde als vijfde.

 

Garcia is de twaalfde rijder die dit seizoen een race in de Moto3 klasse van het wereldkampioenschap weet te pakken. Lorenzo Dalla Porta was al gekroond tot kampioen. Aron Canet verzekerde zich vandaag van de tweede plaats in het kampioenschap en Marcos Ramirez eindigt daarin als derde. Celestino Vietti pakt de titel voor beste Rookie.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana: Sunday Guide Moto3

Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana: Sunday Guide Moto3

Op zondagmorgen 11.00 uur zal de laatste Moto3 race van het seizoen verreden worden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en weetjes voorafgaand aan de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Andrea Migno heeft zich voor het eerst op pole gekwalificeerd. Hij start zijn 100e Grand Prix race dus vooraan en wordt hiermee de tiende Italiaan die van pole mag vertrekken in de Moto3 klasse.


Sinds de introductie van de Moto3 klasse, wist alleen Jorge Martin zijn pole position in 2017 om te zetten in een overwinning op het Ricardo Tormo circuit. Daarnaast is Martin de enige in de lichtste klasse die een race wist te winnen op een Honda.


Met zijn pole werd Migno de twaalfde polesitter dit seizoen, waarmee er het record van meeste polesitters na de 11 in Australië werd verbeterd naar 12.


De poleman van de twee voorgaande races, Marcos Ramirez, start zondag vanaf de tweede plek, zijn vijfde front row start van het seizoen. Dit is de eerste keer dat hij drie races achter elkaar vanaf de eerste rij gaat starten.


Jaume Masia heeft zich als derde gekwalificeerd, zijn beste prestatie sinds hij eerder dit jaar van pole vertrok in Argentinië, waarna hij ook zijn eerste en tot dusver enige overwinning op zijn naam schreef.


Tweede in het kampioenschap en thuisrijder Aron Canet eindigde zijn kwalificatie op P4. Canet kwalificeerde zich dit seizoen al tien keer binnen de top zes. Zijn eerste pole position behaalde hij in 2017 in Valencia.


Na zijn eerste podium in Sepang, kwalificeerde Sergio Garcia zich zaterdag op de vijfde plek, daarmee evenaart hij zijn beste kwalificatie, eerder dit seizoen in Motegi.


Filip Salac vertrekt vanaf de zesde positie, zijn beste kwalificatieresultaat tot nog toe.


Moto3 wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta begint zijn laatste Moto3 race vanaf P7. Zijn doel op zondag is de eerste Moto3 rijder worden die vier Moto3 races op rij wint.


Tony Arbolino, die derde staat in het kampioenschap, kwalificeerde zich op een twaalfde plek, de zevende keer dit jaar dat hij van buiten de eerste drie startrijen moet beginnen aan zijn race.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana: Sunday Guide Moto2

Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana: Sunday Guide Moto2

Op zondagmiddag 12.20 uur zal de laatste Moto2 race van het seizoen verreden worden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en weetjes voorafgaand aan de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Met een nieuw ronderecord op zak wist Jorge Navarro voor de vierde keer dit seizoen een pole position op zijn naam te zetten, hij deed dit eerder al in Jerez, Le Mans en Phillip Island. Hij hoopt zondag zijn eerste overwinning op thuisgrond te behalen.


Voor Speed Up is dit hun vijfde pole van 2019, nadat Fabio Di Giannantonio in San Marino ook al de eerste plek trainde. Alleen in 2010 werden er door het team meer poles behaald, zes stuks.


Jorge Martin is met zijn tweede startplaats de hoogst geklasseerde KTM rijder. Dit is voor de rookie zijn tweede front row start en zijn tot nog toe beste resultaat.


Stefano Manzi vertrekt zondag vanaf de derde plaats, zijn beste kwalificatie sinds hij in 2017 de overstap maakte naar de Moto2 en zijn eerste front row start. Daarnaast is het ook de eerste front row voor een MV Agusta in de Moto2. Manzi heeft twee keer eerder in Valencia gereden, in 2015 (Moto3) en 2017 (Moto2), alleen wist hij nog nooit punten te scoren.


Met Navarro, Martin en Manzi, is het voor het eerst sinds Qatar 2012 dat er geen Kalex rijders op de eerste rij starten.


Luca Marini kwalificeerde zich op de vierde plek, de negende keer dit seizoen dat hij vanuit de top zes start. Vorig jaar vertrok hij in  Valencia vanaf pole, maar crashte toen in de openingsronde.


De derde man in het kampioenschap, Tom Lüthi, start voor de tweede race op rij vanaf P5. De vorige race vocht hij zich naar het podium.


Fabio Di Giannantonio zien we terug op de zesde positie, de zevende keer dit jaar een startplek op de eerste twee rijen.


Enea Bastianini, die vanaf de negende plek vertrekt, is de voornaamste rivaal van landgenoot Di Giannantonio voor de titel van Rookie of the Year, maar ook Martin is nog in de running voor die titel.


Brad Binder, de man op P2 in het kampioenschap hoopt op zondag de achtste rijder te worden die 3 (of meer) races achtereen winnen in de Moto2 klasse. Hij vertrekt vanaf de zevende plaats.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures