Deniz Öncü zal in 2020 als vaste coureur zijn debuut maken in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De kleinste van de Turkse tweeling
Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse
Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse
  • 2019-11-17 09:35:07 19 dag geleden
  • keer bekeken 4,157
37
gedeelde

Deniz Öncü zal in 2020 als vaste coureur zijn debuut maken in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De kleinste van de Turkse tweeling gaat uitkomen voor Red Bull KTM Tech3.

Deniz Öncü wordt in 2020 de teamgenoot van Ayumu Sasaki in het nieuwe Moto3-project van Red Bull KTM Tech3. Het 16-jarige Turkse talent, die afgelopen seizoen uitkwam in zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup en het FIM CEV Moto3 Junior World Championship, deed al zijn eerste ervaringen op in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maar zal in 2020 dus als vaste deelnemer op de startlijst te vinden zijn.

Deniz Öncü: “Ik ben erg blij dat ik met Red Bull KTM Tech3 de stap kan maken naar het Moto3-wereldkampioenschap. Het is een droom die uitkomt, want ik wilde hier altijd al fulltime rijden. Ik wil me volgend jaar in elke race zien te verbeteren en ik zal mijn uiterste best doen om dit waar te maken. Bovendien streef ik ernaar om de punten te halen en consequent te blijven rijden. Een enorme dank aan Hervé Poncharal voor deze kans!”

Waar Deniz’s tweelingbroer Can komend seizoen zal rijden is nog niet bekend, dit nadat zijn huidige Red Bull KTM Ajo Moto3 Team voor komend seizoen Raul Fernandez en Kaito Toba aantrok en er derhalve voor hem binnen dit team in 2020 geen plaats meer zal zijn.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Deniz Öncü in 2020 met Red Bull KTM Tech3 in Moto3 klasse

Marquez, Manzi en Masia snelste in warm-up Valencia

Marquez, Manzi en Masia snelste in warm-up Valencia

Marc Marquez (MotoGP), Stefano Manzi (Moto2) en Jaume Masia (Moto3) hebben in de warm-up sessies voor de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana de snelste tijden op de klokken gezet. Marc Marquez kwam sterk terug van een valpartij halverwege de sessie. Bo Bendsneyder kwam tot de 18e tijd.

Moto3
Door de lage temperaturen en een serieuze kans op vorst werden alle warm-up sessies een half uur opgeschoven. Toch was bij de start van de Moto3 klasse nog altijd zeer fris. Het stralende zonnetje zorgde er desondanks voor dat alle coureurs de baan op gingen en ondanks de moeilijke omstandigheden kende de sessie maar weinig calamitieiten. Alleen Tom Booth-Amos ging in de openingsfase onderuit en ook Jeremy Alcoba crashte bij het vallen van de vlag.

De snelste man was uiteindelijk Jaume Masia. De Mugen Race rijder hield zijn teamgenoot Andrea Migno achter zich. Het KTM-duo is het hele weekend al voorin de lijsten te vinden. Aron Canet noteerde de derde tijd en Albert Arenas was vierde. Marcos Ramirez zette de vijfde tijd en hield daarmee de verrassend sterk acterende wildcard-rijders Xavier Artigas en Carlos Tatay achter zich.

Tony Arbolino, die gisteren nog hard onderuit ging, zette de achtste tijd en Filip Salac en Lorenzo Dalla Porta maakten de top tien vol.

Moto2
In de Moto2 klasse toonde Stefano Manzi opnieuw zijn vorm in Valencia. De MV Agusta-coureur is al het hele weekend sterk en domineerde de warm-up. De Italiaan zette al vroeg in de sessie een snelle tijd die lang standhield. Onder meer Jorge Navarro wist de tijd van Manzi aan te scherpen, maar in de slotfase slaagde de Forward Racing coureur er toch weer in de eerste positie over te nemen. Uiteindelijk kwam hij uit op een tijd van 1.35.062.

Polesitter Navarro hield uiteindelijk vast aan de tweede plaats en hield daarmee Marcel Schrotter achter zich. Tom Luthi en Jorge Martin maakten de top 5 vol. Brad Binder kwam niet verder dan de zesde tijd en Alex Marquez achter Augusto Fernandez terug te vinden op de achtste plaats. Bo Bendsneyder eindigde de warm-up als 18e.

MotoGP
In de MotoGP klasse ging de snelste tijd naar Marc Marquez. De wereldkampioen herstelde zich van een vroege valpartij in bocht 8. De Repsol Honda coureur kwam buiten de ideale lijn en verloor de grip. Na een snelle overstap op zijn tweede machine slaagde Marquez er in de slotfase in om nog één snelle ronde op het bord te zetten. Hij kwam uiteindelijk tot 1.31.136.

Maverick Vinales zette de tweede tijd op de klokken. hij hield Danilo Petrucci en Fabio Quartararo achter zich. Franco Morbidelli en Andrea Dovizioso maakten de top-6 vol.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures