Hij leek zo goed op dreef dit weekend tijdens de vrije trainingen van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Na in de derde vrije training
Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’
Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’
  • 2019-11-16 21:35:07 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,819
53
gedeelde

Hij leek zo goed op dreef dit weekend tijdens de vrije trainingen van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Na in de derde vrije training nog de vierde rondetijd op de klok te hebben gezet ging het zaterdagmiddag in Q2 flink mis, het resultaat een teleurstellende twaalfde startplaats voor de zondag te verrijden laatste MotoGP race van 2019.

Een dag met gemengde gevoelens noemde Valentino Rossi de tweede dag van de negentiende en afsluitende Grand Prix van het seizoen 2019 op Circuit Ricardo Tormo. Leek alles nog op zijn plaats te vallen tijdens de derde vrije training, waar de negenvoudig wereldkampioen zich met een vierde rondetijd probleemloos plaatste voor Q2, tijdens deze kwalificatiesessie bleek er niet meer in te zitten dan een teleurstellende twaalfde en langzaamste rondetijd.

Valentino Rossi: “Het is een dag met gemengde gevoelens. Tijdens de derde vrije training waren de omstandigheden verre van ideaal (erg koud) maar ondanks dit was mijn rondetijd was gewoon erg goed. We zetten een tijd op de klok waarmee we ons rechtstreeks wisten te plaatsen voor Q2, iets dat vooraf ook ons doel was. Tijdens de 30 minuten durende vrije training hebben we met name met de harde band gereden om te kijken of we het juiste tempo hadden voor de race. Ik ben niet erg blij met de resultaten in de kwalificatie omdat we simpelweg niet de goede tactiek en strategie hadden. Op het moment dat ik met mijn tweede nieuwe band op de baan was kwam ik in het verkeer terecht en werd ik opgehouden door Pol Espargaró, die op dat moment in een langzame ronde zat op een gebruikte band. Door dit alles kon ik mijn snelste rondetijd gereden in de eerste run niet meer aanscherpen. Kortom, er had gewoon meer ingezeten. Ik moet nu vanaf de 12e plaats op de grid aan de race beginnen, dat wordt een moeilijke zaak. Helemaal omdat Valencia één van de circuits is met de minste inhaalmogelijkheden. Trouwens, mijn racetempo is niet helemaal nog zo slecht nog niet, maar ik zou het ook niet echt fantastisch willen noemen. Het wordt zondag een zware race. De start en de eerste twee of drie ronden zullen beslissend zijn; in dit stadium zal ik dan ook een paar plaatsen moeten zien te winnen. Ik moet de juiste beslissingen nemen, de juiste lijnen kiezen en dan zien wat er de rest van de race gebeurt.”

De laatste MotoGP race van het seizoen begint zondagmiddag in Valencia om klokslag 14:00 uur.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Valentino Rossi (P12): ‘Een kwalificatiedag met gemengde gevoelens’

Bo Bendsneyder mist Q2 in Valencia op een haar

Bo Bendsneyder mist Q2 in Valencia op een haar

Tijdens de kwalificatie in Valencia bleek maar weer eens hoe minimaal de verschillen zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Vijfhonderdste van een seconde (0,05) kwam Bo Bendsneyder tekort om zich te plaatsen voor de laatste Q2 van het seizoen. In die tweede kwalificatieronde zou zijn snelste tijd van 1’35.082 goed zijn geweest voor de zeventiende startplaats. Nu moet de Nederlander het zondag doen vanaf P 22 op de startgrid.

Bo Bendsneyder trok op de tweede dag in Valencia de stijgende lijn van dag 1 goed door. De NTS RW Racing GP-coureur haalde opnieuw een seconde van zijn snelste rondetijd af, maar wat misschien wel nog belangrijker is: de Rotterdammer krijgt elke sessie meer vertrouwen in de nieuwe updates en het nieuwe NTS chassis.

Bo Bendsneyder: “We hebben weer een flinke stap gemaakt. Bij elke verandering die we proberen, pakt het uit zoals we verwachten en het gevoel wordt daardoor steeds beter, dus dat is heel positief, ook voor de wedstrijd. Met de tijd ben ik best blij, maar het is natuurlijk wel balen dat het net 0,05 tekort was om naar Q2 te gaan. Het was geen perfecte ronde, want ik maakte elke ronde wel een klein foutje, maar ik kon de tijden wel alleen rijden en redelijk constant.”

Bendsneyder’s tijdelijke teamgenoot Tommy Marcon start vanaf plaats 28 op de grid.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Johann Zarco: ‘Mijn doel is nog steeds de plaats van Jorge’

Johann Zarco: ‘Mijn doel is nog steeds de plaats van Jorge’

Johann Zarco kwalificeerde zaterdag in Valencia als dertiende voor de negentiende en afsluitende Grand Prix van het seizoen. Een verkouden LCR Honda Idemitsu coureur sprak na afloop van de kwalificatie met de media, het verhaal ging echter niet alleen maar over zijn sportieve optreden. De Fransman liet zich namelijk ook uit over de stroom aan geruchten die er momenteel zijn omtrent zijn mogelijkheden voor komend seizoen.

Johann Zarco moest zaterdagmiddag in Valencia van start gaan in Q1. De Fransman noteerde in deze kwalificatiesessie de derde tijd waardoor hij deelname aan Q2 miste en hij zondag tijdens zijn derde invalbeurt voor Takaaki Nakagami vanaf de dertiende plaats op de grid aan de race moet beginnen.

Johann Zarco: “Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik vanochtend tijdens de derde vrije training niet in goeden doen was vanwege een verkoudheid. Ik had mijngedachten er niet helemaal bij en wilde koste wat kost een domme crash voorkomen. Daar heb ik het laten liggen en daarvoor moest ik in Q1 de tol betalen. Ik voelde me in deze sessie alweer een stuk beter, was sneller maar net niet snel genoeg om me te plaatsen voor Q2. Ik ben teleurgesteld. Het is jammer dat ik geen betere startpositie heb weten te behalen. Maar ik ben des te meer gemotiveerd voor de race van morgen. Soms heb ik te veel tijd nodig om genoeg vertrouwen in de motor te vinden. Hoe sneller je deze fiets rijdt, hoe beter de feedback zal zijn. Ik hou van dit gevoel. Maar het is niet gemakkelijk om jezelf tot de grens te pushen. Ik heb te veel tijd verspild in de FP3 omdat ik pas in de laatste vijf minuten echt kon pushen, dat was dus te laat. Mijn doel is om op deze machine in de top 5 te finishen. Als ik alles goed doe moet dat kunnen. Maar het is niet gemakkelijk, ik ben nu nog niet in staat om het te doen. Als het zo gemakkelijk was, zouden meer coureurs op dit niveau acteren. Ik heb de motor nu goed onder controle. Daarom denk ik dat ik een goede race kan laten zien. Ik moet een goede start van de race maken, ik moet enkele tegenstanders inhalen. Ik denk dat ik in de top-8 groep kan zitten tijdens de race. Zoals in Maleisië”.

Dinsdag en woensdag wordt er door de MotoGP coureur voor het eerste getest ter voorbereiding op het 2020 seizoen. Zarco weet echter nog niet of hij gaat testen en dus ook nog niet voor welk team. Voor Repsol-Honda? Voor LCR-Honda? Helemaal niet?

Johann Zarco: “Voorlopig zal ik me concentreren op het heden en de race van morgen. Ik wil zondag een goede prestatie leveren. Ik heb mensen in mijn omgeving die met mijn toekomst bezig zijn. Maar het ligt niet in mijn handen. Er moeten zoveel dingen geregeld worden en zaken overwogen worden als je Jorge wilt vervangen in het Repsol-team of volgend jaar met een Honda wil rijden. Als ik nu in de top 3 zou staan, zou de beslissing voor Honda een stuk makkelijker zijn. Maar ik ben er nog niet. Ik wil graag bij Honda blijven. Maar eerst moet ik mijn weg naar de top terug moeten zien te vinden. We zullen zien. Ik wil een goede motor en een goed team. En dan wil ik aan mezelf werken. Ik geloof in waar ik toe in staat ben. Zodra mijn optimale gevoel terug is, zal mijn motivatie alleen maar blijven groeien. Dan kun je werken en verbeteren.”

Natuurlijk kon de vraag niet uitblijven over de zaterdagmiddag in Valencia rondgaande geruchten dat Zarco komend seizoen op een Avinta Ducati aan de start zal verschijnen.

Johann Zarco: “Ik kan er niet veel over zeggen. Ik heb mensen die voor mij werken. Claude Michy, de promotor van de Franse Grand Prix in Le Mans, helpt me op dit moment veel. Hij is niet mijn manager. Ik ben een jaar geleden gestopt met Laurent Fellon als manager. Ik heb hem genoeg geld betaald…. Maar nu steunt Claude me. Ik vertrouw hem. Hij weet precies wat ik nodig heb. Ik wil een competitieve fiets en een goed team. Voor mij is Avintia geen topteam. Voordat ik zo’n deal sluit, ga ik liever komend seizoen van start in de Moto2 klasse. Het doel op dit moment is de plaats bij Honda. Maar natuurlijk, als ik in de top 5 zou staan, dan was het allemaal een stuk eenvoudiger. Dan zou ik betere vooruitzichten hebben bij Repsol. Ik voel dat ik het kan, de motor kan het. Het is mogelijk. Natuurlijk is de 13e plaats niet het resultaat dat Honda wil zien. Maar ik hoop dat ze begrijpen waarom het moeilijk is om door te gaan. Ik wil de plaats voor Jorge. De sympathie is er. Of het lukt – we zullen zien of het lukt.”

Zarco is één van de kandidaten voor een Honda MotoGP start in 2020, maar ook Alex Marquez, Takaaki Nakagami en ook Crutchlow staan op de lijst van mogelijke kandidaten. De komende dagen zal er meer duidelijk worden.

Let op: De aanvangstijden van de warm-up sessies in Valencia zijn gewijzigd. Alle drie sessies zullen een half uur later van start gaan dan de oorspronkelijke aangekondigde tijden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures