De voorlaatste FIM MotoE World Cup-wedstrijd van het seizoen in Valencia is zaterdag gewonnen door Eric Granado. De Braziliaan was het snelst in de z
Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia
Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia
  • 2019-11-16 16:35:08 19 dag geleden
  • keer bekeken 4,552
46
gedeelde

De voorlaatste FIM MotoE World Cup-wedstrijd van het seizoen in Valencia is zaterdag gewonnen door Eric Granado. De Braziliaan was het snelst in de zeven ronden tellende race voor Hector Garzo en Bradley Smith.

Dit weekend worden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de twee laatste FIM MotoE World Cup races verreden. Tijdens deze twee wedstrijden moet de beslissing vallen wie zich na dit weekend de allereerste kampioen mag noemen in deze door elektrische aangedreven machines aangedreven competitie.

Matteo Ferrari begon aan het weekend in Valencia als leider in de tussenstand en met 72 punten achter zijn naam voor Hector Garza (53), Bradley Smith (48), Mike di Meglio (47) en Xavier Simeon (45).

Zaterdagmiddag stond de eerste race op het programma en het was de vanaf de derde plaats op de grid vertrokken Smith die meteen de leiding nam. Na enige tijd aan de leiding te hebben gereden kreeg de Brit gezelschap van Granado en Garzo.

Het drietal maakte er vervolgens een leuke strijd van waarbij men diverse keren van positie wisselde. Granado wist uiteindelijk de leiding over te nemen en iets afstand te nemen van Garzo en Smith. De twee laatstgenoemden dueleerden vervolgens op het scherpst van de snede om de tweede plaats, leken vervolgens weer de aansluiting te vinden bij Granado maar op de finish was het de Braziliaan die aan het langste eind trok en na zeven ronden als winnaar de eindstreep passeerde voor Garzo en Smith.

De leider in de tussenstand van het kampioenschap eindigde al vierde voor Simeon, Niccolo Canepa, Jesko Raffin, Josh Hook en Mattia Casadei.

Titelstrijd
Ondanks zijn vierde plaats wist Ferrari zijn leidende positie in handen te houden en begint hij zondag met 85 punten en een voorsprong van 12 punten op Garzo aan de laatste race van het seizoen.

Smith bezet met 64 punten de derde plaats in de tussenstand en maakt als laatste zondag ook nog kans op de titel.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Marc Márquez verliest eens keer in kwali Valencia

Marc Márquez verliest eens keer in kwali Valencia

Fabio Quartararo heeft wereldkampioen Marc Márquez afgetroefd in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Valencia. De 20-jarige coureur uit het fabrieksteam van Yamaha veroverde pole-position door de Spaanse Honda-rijder nipt voor te blijven.


Quartararo klokte een beste rondetijd van 1.29,978, Márquez was een minimale 0,032 seconde minder snel. De Spanjaard verzekerde zich begin vorige maand in Thailand al van zijn 6e wereldtitel in de MotoGP. Márquez won daarna ook in Japan en Australië, in Maleisië moest hij 2 weken geleden genoegen nemen met de 2e plaats achter landgenoot Maverick Viñales.

Pole-beest
Quartararo veroverde al zijn 6e pole van dit seizoen. Winnen deed de debutant in de MotoGP dit seizoen nog niet. De Fransman kwam wel al 4 keer als tweede over de finish. Hij staat in de WK-stand op de 6e plaats. De motorcoureurs sluiten het seizoen zondag af in Valencia.
Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Jorge Navarro vertrekt zondagmiddag in Valencia vanaf de pole in de laatste Moto2 race van het seizoen. De Spanjaard was in de kwalificatie het snelst voor landgenoot Jorge Martin en de Italiaan Stefano Manzi. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.

Q1
In deze sessie werd de snelste rondetijd op de klok gezet door de Duitser Marcel Schrötter die zich hiermee samen met Jake Dixon, Enea Bastiannini en Nicolo Bulega alsnog plaatse voor Q2. Voor Bulega was het nog even spannend, de Italiaan maakte in de slotfase van de sessie een fout met een crash tot gevolg. Zijn machine kon echter snel teruggebracht worden naar de pitbox waarna de monteurs in alle haast de schade dienden te verhelpen.

 

Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de achtste rondetijd, een rondetijd waarmee hij slechts zeshonderdste van een seconde tekort kwam om zich te plaatsen voor Q2 en hij zich als tweeëntwintigste kwalificeerde voor de zondagmiddag te verrijden race.

Q2
Zonder Bulega, de machine van de Italiaan van de sessie was nog niet gereed na zijn tegenslag in Q1, begonnen de achttien coureurs aan Q2.

Nadat Di Giannantonio in de beginfase de snelste rondetijd op de klok zette ging het vervolgens mis voor de SpeedUp Racing coureur. De Italiaan kwam ten val en zag daarmee al snel een einde komen aan de sessie.


Niet veel later zagen we Bulega ook naar buiten gaan en met de nodige vertraging aan Q2 beginnen.

Met nog slechts twee minuten te gaan was het nog steeds de in zijn derde ronde gecrashte Di Giannantonio die de lijst aanvoerde maar niet veel later was het Di Giannatonio’s teamgenoot Jorge Navarro die de Italiaan van de bovenste plaats op de lijst wist te verdrijven.

Ondanks dat er in de slotfase nog diverse snellere sectortijden op de klok werden gezet wist niemand meer aan de tijd van Navarro te komen die daarmee de laatste Moto2 pole van het seizoen veilig wist te stellen.

 

Jorge Martin kwalificeerde zich als tweede gevolgd door Stefano Manzi, Luca Marini en Tom Lüthi.

Di Giannantonio zakte in de laatste twee minuten nog van de eerste naar de zesde plaats terwijl Brad Binder, die tot aan deze sessie het gehele weekend had weten te domineren, genoegen moest nemen met de zevende startplaats.

Fernandez, Bastianini en Sam Lowes completeerden in deze kwalificatiesessie de top tien.

De reeds tot Moto2 wereldkampioen gekroonde Alex Marquez kende een moeilijke kwalificatie door zich slechts als vijftiende de kwalificeren. Pechvogel Bulega moest genoegen nemen met de achttiende en langzaamste rondetijd in deze sessie.

De Moto2 race in Valencia gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures