Jorge Navarro vertrekt zondagmiddag in Valencia vanaf de pole in de laatste Moto2 race van het seizoen. De Spanjaard was in de kwalificatie het snels
Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia
Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia
  • 2019-11-16 15:35:02 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,533
6
gedeelde

Jorge Navarro vertrekt zondagmiddag in Valencia vanaf de pole in de laatste Moto2 race van het seizoen. De Spanjaard was in de kwalificatie het snelst voor landgenoot Jorge Martin en de Italiaan Stefano Manzi. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.

Q1
In deze sessie werd de snelste rondetijd op de klok gezet door de Duitser Marcel Schrötter die zich hiermee samen met Jake Dixon, Enea Bastiannini en Nicolo Bulega alsnog plaatse voor Q2. Voor Bulega was het nog even spannend, de Italiaan maakte in de slotfase van de sessie een fout met een crash tot gevolg. Zijn machine kon echter snel teruggebracht worden naar de pitbox waarna de monteurs in alle haast de schade dienden te verhelpen.

 

Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de achtste rondetijd, een rondetijd waarmee hij slechts zeshonderdste van een seconde tekort kwam om zich te plaatsen voor Q2 en hij zich als tweeëntwintigste kwalificeerde voor de zondagmiddag te verrijden race.

Q2
Zonder Bulega, de machine van de Italiaan van de sessie was nog niet gereed na zijn tegenslag in Q1, begonnen de achttien coureurs aan Q2.

Nadat Di Giannantonio in de beginfase de snelste rondetijd op de klok zette ging het vervolgens mis voor de SpeedUp Racing coureur. De Italiaan kwam ten val en zag daarmee al snel een einde komen aan de sessie.


Niet veel later zagen we Bulega ook naar buiten gaan en met de nodige vertraging aan Q2 beginnen.

Met nog slechts twee minuten te gaan was het nog steeds de in zijn derde ronde gecrashte Di Giannantonio die de lijst aanvoerde maar niet veel later was het Di Giannatonio’s teamgenoot Jorge Navarro die de Italiaan van de bovenste plaats op de lijst wist te verdrijven.

Ondanks dat er in de slotfase nog diverse snellere sectortijden op de klok werden gezet wist niemand meer aan de tijd van Navarro te komen die daarmee de laatste Moto2 pole van het seizoen veilig wist te stellen.

 

Jorge Martin kwalificeerde zich als tweede gevolgd door Stefano Manzi, Luca Marini en Tom Lüthi.

Di Giannantonio zakte in de laatste twee minuten nog van de eerste naar de zesde plaats terwijl Brad Binder, die tot aan deze sessie het gehele weekend had weten te domineren, genoegen moest nemen met de zevende startplaats.

Fernandez, Bastianini en Sam Lowes completeerden in deze kwalificatiesessie de top tien.

De reeds tot Moto2 wereldkampioen gekroonde Alex Marquez kende een moeilijke kwalificatie door zich slechts als vijftiende de kwalificeren. Pechvogel Bulega moest genoegen nemen met de achttiende en langzaamste rondetijd in deze sessie.

De Moto2 race in Valencia gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

Wat denk je van dit verhaal?
Navarro op pole, 22e startplaats voor Bendsneyder in Valencia

Quartararo op MotoGP pole in Valencia voor Marquez en Miller

Quartararo op MotoGP pole in Valencia voor Marquez en Miller

Fabio Quartararo vertrekt zondag tijdens de negentiende en afsluitende Grand Prix van het seizoen in Valencia voor de zesde keer dit seizoen vanaf de pole. De Fransman was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie op het Ricardo Tormo Circuit het snelst voor Marc Marquez en Jack Miller.

Vierde vrije training
Alvorens de MotoGP coureurs begonnen aan hun kwalificatie sessie stond er zaterdagmiddag op Circuit Ricardo Tormo eerst nog de dertig minuten durende vierde vrije training op het programma.

Net voor aanvang van deze vierde vrije training werd bekend dat Francesco Bagnaia dit weekend in Valencia niet meer in actie zal komen, dit vanwege een crash eerder op de dag tijdens FP3 waarbij de 22-jarige Italiaan zijn linkerpols brak.

Voor Aleix Espargaró begon deze sessie opnieuw met tegenslag, de Aprilia Racing Team Gresini coureur kwam namelijk al in de beginfase ten val waarmee hij voor de derde keer op deze dag kennismaakte met het Spaanse gravel. Espargaró bleef ook deze keer ongedeerd maar wel ging er opnieuw belangrijke tracktime verloren.

Ook voor Marc Marquez verliep deze sessie niet geheel naar wens, terwijl de regerend MotoGP wereldkampioen de lijst aanvoerde ging het vijf minuten voor het einde van deze vierde vrije training mis in bocht vier. De Repsol Honda coureur schoof over het voorwiel onderuit. Marquez zelf bleef hierbij ongedeerd maar zijn machine liep wel de nodige schade op zo vlak voor de kwalificatie.

 

Aan het einde van de sessie, een sessie waar het niet echt gaat voor het rijden van die ene snelle ronde maar het meer een kwestie is van het vinden van de juiste banden voor de wedstrijd en derhalve een goed beeld geeft wie het er het beste voorstaat wat betreft het beste racetempo, was het Maverick Viñales die in de slotfase naar de bovenste plaats op de lijst kwam. Achter de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur noteerde Marquez de tweede rondetijd voor Fabio Quartararo, Jack Miller en Alex Rins.

Joan Mir, Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci completeerden in deze sessie de top tien.

Q1
Tijdens de eerste run was het Alex Rins die het snelst was voor Pol Espargaró, Johann Zarco, Michele Pirro en Aleix Espargaró. Echter het venijn zat in de tweede run, een run waar het erom spande welke twee van de twaalf coureurs zich alsnog zouden plaatsen voor Q1.

De eerste coureur die hier niet voor in aanmerking kwam was Karel Abraham, de Tsjech schakelde zichzelf uit door in bocht 1 ten val te komen en daarmee zijn sessie vroegtijdig zag eindigen.

Vervolgens was het Pol Espargaró die zijn sessie bijna vroegtijdig zag eindigen. De KTM coureur verloor de controle over zijn machine in bocht 13, maar wonder boven wonder wist de Spanjaard een crash te voorkomen. Nog groter was de verrassing even later toen de Spanjaard ondanks dit hachelijke moment alsnog de op dat moment snelste rondetijd op de klok zette.

 

Niet veel later was het echter Rins die nog onder Pol Espargaró’s snelste rondetijd wist te duiken en deze Q1 sessie afsloot als snelste. Pol Espargaró werd tweede waarmee deze twee Spanjaarden doorgingen naar de belangrijke Q1.

Zarco werd derde waarmee hij zich als dertiende kwalificeerde voor de zondag te verrijden race voor Pirro, Aleix Espargaró en Jorge Lorenzo.

Q2
Tijdens de eerste run wisselden de namen bovenaan de lijst zich in rap tempo af maar het was Quartararo die het snelst was voor Viñales, Marquez, Miller en Morbidelli die na het rijden van zijn snelle ronde een uitstapje maakte door het gravel. De Italiaan wist de schade te beperken en zonder ten val te komen zijn weg te vervolgen.

Met nog iets meer dan vijf minuten te gaan was het Pol Espargaró die als eerste naar buiten ging voor zijn tweede en beslissende run. Niet veel later volgde de rest van het veld en was het Marquez die als eerste een rode sectortijd op de klok zette, de Repsol Honda Team coureur kreeg echter in de gaten dat Miller aan zijn achterwiel zat waarna hij de gaskraan dichtdraaide en deze snelle ronde vroegtijdig afbrak. Miller daarentegen zette zijn ronde wel door met het gevolg dat hij even later de lijst aanvoerde.

Lang kon Miller niet genieten van zijn snelste rondetijd want niet veel later was het Quartararo die alweer onder de toptijd van de Australiër dook. Marquez zette vervolgens opnieuw aan en in de volgende ronde scherpte de regerend MotoGP wereldkampioen zijn eigen rondetijd aan. Hij kwam echter drieduizendste van een seconde tekort om de Fransman van de bovenste plaats op de lijst te verdrijven.

Quartararo deed er vervolgens nog een schepje bovenop door in zijn allerlaatste ronde een tijd op de klok te zetten van 1’29.978, een tijd waarmee hij de eerste motorcoureur ooit werd die de 1’30 grens wist te doorbreken en waarmee hij zijn zesde MotoGP pole van het seizoen en uit zijn carrière wist veilig te stellen.

 

Marquez kwalificeerde zich als tweede terwijl Miller een sterk weekend tot nu toe in Valencia beloond zag worden met de derde startplaats.

Viñales kwalificeerde zich als vierde voor Dovizioso, Mir, Rins, Cal Crutchlow, Petrucci, Pol Espargaró en Valentino Rossi die genoegen moest nemen met de laatste plaats in deze Q1. Opmerkelijk aangezien de negenvoudig wereldkampioen eerder op de dag op een veel kouder Ricardo Tormo Circuit al tweetienden van een seconde sneller rondging.

De MotoGP race in Valencia gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

GRID Autosport - Nintendo Switch Gameplay (1080p)

GRID Autosport - Nintendo Switch Gameplay (1080p)

GRID Autosport Nintendo Switch Gameplay (1080p) Follow us : Web : https://madloader.com FB : https://www.facebook.com/madloader Twitter ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures