Andrea Migno heeft zaterdagmiddag op Circuit Ricardo Tormo in Valencia zijn eerste pole van het seizoen weten te pakken. De Italiaan was daarbij ruim
Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia
Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia
  • 2019-11-16 13:35:02 29 dag geleden
  • keer bekeken 4,313
32
gedeelde

Andrea Migno heeft zaterdagmiddag op Circuit Ricardo Tormo in Valencia zijn eerste pole van het seizoen weten te pakken. De Italiaan was daarbij ruim sneller dan Marcos Ramirez en Jaume Masia die hem zondag tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen zullen vergezellen op de eerste startrij. 

QP1
Een aantal gerenommeerde namen moest zich via QP1 zien te plaatsen voor de tweede kwalificatiesessie. Tatsuki Suzuki, Albert Arenas en Celestino Vietti waren onder meer veroordeeld voor de eerste sessie. Ook de Turk Can Öncü, de winnaar van de Valencia GP vorig jaar, plaatste zich niet direct.

Voor Öncü begon de sessie ook slecht. De KTM Ajo coureur ging al vroeg onderuit en verloor daardoor veel kostbare tijd. Hij wist zijn motor wel op te pakken en zijn weg te vervolgen. Ook Kazuki Masaki ging in de snelle bocht 12 tegen de vlakte. Hij schakelde zichzelf daarmee uit.

 

Suzuki liet al snel zien zonder moeite door te kunnen. Zijn tijd van 1.39.500 bleef onbedreigd. In de slotfase kwamen Carlos Tatay en Alonso Lopez plotseling naar voren zetten. Tatay profiteerde in de slipstream van Vietti en kwam zodoende naar de tweede tijd. Daarachter werd Lopez derde. Darryn Binder zette al eerder een snelle ronde op de klok en hield daarmee net vast aan de vierde stek.

Grootste slachtoffer van het tumult in de slotfase was Albert Arenas. De Spanjaard werd uit de top-vier gedrukt door Tatay en Lopez en kwam in zijn slotfase net te kort. Ook doordat hij in zijn eigen ogen werd gehinderd door Tom Booth-Amos. Arenas kwam niet verder dan de zesde tijd en viel daarmee buiten de boot. Hij ziet Jeremy Alcoba voor zich en Kaito Toba achter zich.

QP2

De tweede sessie begon voor Riccardo Rossi in het grind. De verrassing uit de vrije trainingen verremde zich in de eerste bocht van zijn eerste snelle ronde en schoof hard onderuit. Hij kwam daarna niet meer in actie.

Andrea Migno zette als eerste een echt serieuze tijd op de klokken. En dat terwijl hij na een vroege verkenningsronde de pits instuurde voor nieuwe banden. Tony Arbolino probeerde de tijd van zijn landgenoot aan te vallen, maar ging daarbij over de schreef en crashte.

De tijd van Migno hield lang stand, en uiteindelijk was het Migno die de tijd nog wist aan te scherpen. De KTM-coureur door ruim vier tiende van een seconde onder zijn tijd door en noteerde de eerste 1.38-er. Al zijn concurrenten beten zich daar op stuk.

Marcos Ramirez kwam het dichtst bij Migno in de buurt. De Honda-coureur kwam een kwart tel tekort voor de pole. Jaume Masia maakte het feestje voor het Mugen Race Team compleet door de derde tijd voor zich op te eisen. Hij hield Aron Canet en Sergio Garcia achter zich.

 

Voor Migno is het zijn eerste pole van het seizoen. Daarmee is hij de twaalfde verschillende polesitter in de Moto3 klasse. Tony Arbolino werd na zijn crash naar het medisch centrum gebracht voor een check-up. Het is nog niet bekend of de Italiaan fit zal zijn voor de race van zondag.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

Wat denk je van dit verhaal?
Andrea Migno pakt eerste pole van het seizoen in Valencia

Francesco Bagnaia dit weekend niet meer in actie in Valencia

Francesco Bagnaia dit weekend niet meer in actie in Valencia

Francesco Bagnaia zal de rest van het weekend in Valencia niet meer in actie komen. De Pramac Racing coureur werd door de circuitartsen unfit verklaard na een crash tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Voor Francesco Bagnaia zit de laatste Grand van het seizoen er na de derde vrije training op. De Italiaan kwam tijdens de derde vrije training bij het uitrijden van de pitstraat lelijk ten val.

De 2018 Moto2-wereldkampioen werd na de crash overgebracht naar het medische centrum op Circuit Ricardo Tormo. Hier bleek dat er sprake was van een polsblessure maar de artsen besloten dat een extra medische check nodig was waarna Bagnaia overgebracht werd naar het ziekenhuis in Valencia. Tijdens deze medische check bleek dat er sprake was van een gebroken linkerpols.

Deze blessure betekend een extra tegenslag voor de Italiaan aangezien hij ook niet deel kan nemen aan de dinsdag en woensdag te verrijden MotoGP test in Valencia. Deze voor de 22-jarige Italiaan stond namelijk in het teken van zijn eerste kennismaking met de nieuwe Ducati GP20, de machine waarmee de Pramac Racing coureur komend seizoen zijn opwachting gaat maken.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Binder blijft domineren in Valencia, Bendsneyder 20e tijdens FP3

Binder blijft domineren in Valencia, Bendsneyder 20e tijdens FP3

Brad Binder heeft ook de derde vrije training van de Moto2 klasse in Valencia gedomineerd. De Zuid-Afrikaan kwam in een nieuw ronderecord naar de snelste tijd. Hij hield Fabio Di Giannantonio en Augusto Fernandez achter zich. Bo Bendnseyder kwam tot de 20e tijd. 

De sessie begon dramatisch voor Marco Bezecchi. De Italiaan van het Red Bull KTM Tech3 Team kwam in zijn eerste snelle ronde in aanraking met Enea Bastiannini bij het opkomen van het start/finish gedeelte. Bezzecchi kwam hard ten val, waarbij zijn motor op het midden van de baan bleef liggen. Gelukkig kon iedereen de KTM en de coureur ontwijken en Bezzecchi kon zelfs zijn weg weer vervolgen.

Ook voor Alex Marquez verliep de derde vrije training niet geheel volgens plan. De nieuw gekroonde wereldkampioen crashte bij het aanremmen van de laatste bocht en ging met hoge snelheid onderuit. Toch kon ook hij zijn motor weer oppakken en zelf terug naar de box rijden.

 

 

In tegenstelling tot de voorgaande klassen op zaterdagochtend werden de tijden in de Moto2 klasse al snel verbeterd. Jorge Martin, Stefano Manzi en Thomas Luthi voegden zich bovenin de ranglijst. Ook Brad Binder verbeterde zijn tijd al met nog 20 minuten te rijden naar 1.34.567 en daarmee zette hij een nieuw ronderecord op het bord.

In de slotfase waren Fabio Di Giannantonio en Augusto Fernandez de grootste bedreiging voor de snelste tijd van Binder. Beide coureurs waren in drie sectoren sneller dan de Zuid-Afrikaan, maar gaven vooral in de laatste sector veel tijd toe. Hierdoor wisten ze de tijd van Binder niet te verbeteren. Di Giannantonio nam wel de tweede tijd voor zijn rekening en Fernandez eindigde als derde.

Binder kwam in zijn laatste ronde nogmaals onder zijn eigen tijd door. Hij kwam uiteindelijk uit op een tijd van 1.34.466. Alex Marquez wist zich na zijn crash nog redelijk te herstellen. De Spanjaard leek even buiten de top 14 te eindigen, maar stelde in de slotfase nog een 9e tijd veilig.

Bo Bendsneyder wist zich ook in tijd te verbeteren. Hij zette een rondetijd van 1.35.531 op de klokken. Meer dan een 20e plaats in deze sessie leverde dit echter niet op. Zijn teamgenoot bij het NTS RW Racing GP Team Tommaso Marcon kwam na een val niet verder dan de laatste tijd.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures