Marc Marquez eindigde vrijdag in Valencia tijdens de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana als derde. Tijdens de gebruikelij
Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’
Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’
  • 2019-11-15 18:35:07 3 maanden geleden
  • keer bekeken 3,592
40
gedeelde

Marc Marquez eindigde vrijdag in Valencia tijdens de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana als derde. Tijdens de gebruikelijk media debrief na afloop van de dag blikte de Honda coureur terug op zijn eigen optreden, maar de vraag over zijn eventuele nieuwe teamgenoot voor komend seizoen kon natuurlijk niet uitblijven. Ondanks dat de Spanjaard aangeeft geen enkele druk te zullen uitoefenen op Repsol Honda is er zeker van dat zijn jongere broer Alex klaar is voor MotoGP.

Moto GP-wereldkampioen Marc Marquez bevindt zich in een moeilijke positie. Enerzijds wil hij niets liever dan dat zijn jongere broer Alex de droomkans krijgt als zijn nieuwe Repsol Honda-teamgenoot. Aan de andere kant staat hij erop dat de keuze voor de vervanger van Jorge  Lorenzo voor komend seizoen een volledige eigen keus is van Honda en dat hij zich niet zal mengen in de beslissing van het team. De regerend MotoGP wereldkampioen weigerde zelfs om zijn broer Alex expliciet te noemen, toen hem werd gevraagd wie hij wil als zijn toekomstige teamgenoot. Maar zijn voorkeur was echter wel duidelijk tijdens de media debrief.

Marc Marquez: “Ik kan deze vraag niet beantwoorden, maar je kunt je er vast wel iets bij voorstellen…. Maar ik heb deze keuze niet in de hand en ik zal nooit een situatie afdwingen. Dat is duidelijk. Honda zal beslissen. Honda zal beslissen welke strategie ze zullen volgen, of ze een coureur met meer ervaring of een jonge coureur nemen en hem een kans geven. Maar ik ben er nu al trots op dat de Moto2-wereldkampioen (Alex Marquez) deel uit maakt van de de lijst van potentiele kandidaten.”

Team LCR Honda Idemitsu invaller Johann Zarco wordt op dit moment beschouwd als de belangrijkste concurrent van de jongste van de twee Marquez broers voor het tweede Repsol Honda zitje. Daarnaast behoren ook Cal Crutchlow en Takaaki Nakagami tot de kandidaten, mocht dit gebeuren dan zou Alex Marquez ook nog een mogelijk kunnen krijgen om de vrijgekomen plaats binnen het LCR Honda Team in te nemen. Het is echter de vraag of de huidige Honda RC213V, gezien de problemen die Lorenzo dit seizoen heeft ondervonden, een verstandige keuze zal zijn voor de regerend Moto2 wereldkampioen.

Marc Marquez: “Ik denk dat Alex klaar is om op een Moto GP-motor te gaan rijden. Welke motor de beste keuze zal zijn weet ik niet. Hij is een coureur die tijd nodig heeft, toen hij de overstap maakte naar de Moto2 had hij het eerst ook een beetje moeilijk, maar in sommige trainingen, sommige races, was hij meteen snel. Dit is het eerste jaar dat bij hem alles op de juiste plaats is gevallen, zoals bijvoorbeeld de technici, al deze dingen samen. Natuurlijk rijdt hij goed, hij is vanuit mijn oogpunt al de Moto2-periode voorbij in zijn carrière en nu is hij op zoek naar een goede plek in de MotoGP klasse. Natuurlijk is de Honda een moeilijke motor. Maar Honda is Honda. HRC is HRC. Als je uiteindelijk een goede coureur wilt zijn, moet je de beste benadering kiezen. Het is een moeilijke motor, maar dit jaar won deze motor wel 11 races en 17 podiumplaatsen, dus het is niet zo slecht nog niet.”

De coureur die deze 11 overwinningen en de 17 podiumplaatsen behaalde was natuurlijk Marquez zelf. De andere Honda-coureurs hebben dit seizoen in totaal slechts drie podiumplaatsen weten te behalen, allemaal door Crutchlow. Dergelijke statistieken geven aan hoeveel Honda momenteel vertrouwt op de zesvoudig regerend MotoGP-kampioen en het is dan ook geen verrassing dat de onderhandelingen tussen Marquez en HRC voor 2021 al zijn begonnen.

Marc Marquez: “We zijn al aan het praten over mijn nieuwe contract met HRC en het is niet nieuw dat ze altijd mijn eerste optie zijn, want zo ben ik, ze gaven me de kans om MotoGP-coureur te worden. En zij zullen mijn prioriteit hebben. Natuurlijk, zal ik vragen naar een aantal aspecten, zij zullen ook vragen naar een aantal aspecten en we proberen samen het beste compromis te vinden. Maar we hebben nog steeds genoeg tijd. Op dit moment spreken we er natuurlijk over,  ik wil me allereerst concentreren op de technische kant, op de rijstijl, op het project. Probeer dan vervolgens ook aan de andere aspecten te werken die belangrijk zijn.”

Marquez, die vrijdag de eerste dag in Valencia als derde snelste MotoGP coureur afsloot en de Yamaha-coureurs Fabio Quartararo en Maverick Viñales voor zich moest dulden, blikte natuurlijk ook nog even terug op zijn eigen optreden tijdens de eerste dag. Volgens de Repsol Honda Team coureur is er geen vuiltje aan de lucht ondanks dat de twee Yamaha coureurs sneller waren en Viñales er volgens zijn zeggen het beste voorstaat en wat betreft racesnelheid op dit moment de beste papieren in handen heeft.

Marc Marquez: “Maverick is snel, Fabio is snel, Rins is snel. Misschien zijn het deze drie jongens, maar we moeten niet vergeten dat Mir er ook niet slecht voorstaat. Maar op dit moment lijkt het erop dat Maverick op een zeer goede manier rijdt en het er het beste voorstaat met het oog op de race.”

Niet alleen zijn eigen wedstrijd is zondag belangrijk voor Marquez, in de strijd voor de titel van het beste team van het seizoen kan Repsol Honda ook nog als beste uit de bus komen. Ducati heeft weliswaar een voorsprong van twee punten op Marquez’s team, maar ondanks dit zit de Spanjaard kansen om in zijn eentje de kloof te dichten, helemaal omdat Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci tijdens deze eerste dag respectievelijk de negende en twaalfde rondetijd op de klok wisten te zetten.

Marc Marquez: “Het is moeilijk maar niet onmogelijk. Ik heb het echter niet helemaal zelf in handen. Ik zal proberen om 100% mijn best te doen en proberen om in de voorste gelederen te eindigen en te vechten voor de overwinning, het podium. Maar vandaag waren de Ducati coureurs niet zo snel. Dus ja, we zullen zien en proberen 25 punten te scoren. Dan is Lorenzo natuurlijk ook nog bezig om sneller te zijn en zijn laatste wedstrijd in de top tien te eindigen.”

Lorenzo noteerde tijdens deze eerste dag van zijn afscheidsweekend de zeventiende rondetijd.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Marc Marquez: ‘Mijn broer Alex is klaar voor de MotoGP’

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures