VP-Gaming.de.
DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC
DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC
  • 2019-11-15 11:30:08 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,844
24
gedeelde
VP-Gaming.de.

Wat denk je van dit verhaal?
DR 2.0 Crest Autosport S9 R1 - USA - Citroen C4 WRC

Quartararó het snelst tijdens eerste vrije training in Valencia, crash voor Rossi

Quartararó het snelst tijdens eerste vrije training in Valencia, crash voor Rossi

In de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo was Fabio Quartararó vrijdagochtend het snelst voor Jack Miller en Marc Márquez. Jorge Lorenzo begon aan zijn laatste Grand Prix weekend, Iker Lecuona kwam voor het eerst in actie op een MotoGP machine en Valentino Rossi kwam ten val. 

Vrijdagochtend om 09:55 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Er scheen een felle najaarszon boven het Spaanse circuit maar met een buitentemperatuur van zo’n 11°C en een asfalttemperatuur van slechts 9°C was het nog behoorlijk fris.

Uiteraard ging er veel aandacht naar Jorge Lorenzo. De Spanjaard kondigde donderdagmiddag aan dat hij dit weekend zijn laatste MotoGP race zal rijden en hij een einde maakt aan zijn carrière. De hevige blessures en teleurstellende resultaten hebben er dit seizoen voor gezorgd dat de motivatie verdwenen was en hij niet langer het risico wil nemen op ergere blessures. De Spanjaard ging de baan op met een klassiek helmontwerp van zijn 250cc dagen in de kleuren van zijn sponsor Chupa Chups.

Speciaal helmontwerp voor Jorge Lorenzo tijdens zijn laatste Grand Prix in Valencia | foto© Randy van Maasdijk

Ook zou dit een zeer belangrijk weekend worden in de carrière van Iker Lecuona. De bedoeling was dat de pas 19-jarige Spanjaard komende dinsdag tijdens de officiële test zijn eerste meters zou maken op de KTM RC16 maar Miguel Oliveira is nog niet hersteld van de blessures aan beide polsen die hij opliep in de gigantische crash op Phillip Island. Hierdoor kan Lecuona nu alvast een compleet raceweekend doorlopen, nota bene op zijn thuisbaan in Valencia.

Al vroeg in de sessie ging het mis voor wild-card Michele Pirro. De Italiaan had nog geen complete ronde gereden toen er brand ontstond in de kuip van zijn Ducati Desmocedici GP19. Het was een brandje dat snel groter werd waardoor de Italiaan haast moest maken richting de grindbak zodat de marshals deze konden blussen.

Halverwege de sessie was het niet geheel verrassend wereldkampioen Marc Márquez die de snelste rondetijd achter zijn naam had staan voor de vier Yamaha coureurs Maverick Viñales, Valentino Rossi, Fabio Quartararó en Franco Morbidelli. Ook Danilo Petrucci en de gebroeders Espargaró waren snel onderweg.

Een behoorlijk crash was er voor Karel Abraham. Bij het ingaan van bocht 10 verloor de Tsjech de voorkant van zijn Ducati Desmocedici GP18 en schoof hij de grindbak in. Even schrikken voor de Reale Avintia coureur maar hij bleef ongedeerd.

Met zo’n vier minuten op de klok ging het mis voor Valentino Rossi. Bij het ingaan van de lastige bocht 4, waar de coureurs voor lange tijd de rechterzijde van de band niet gebruikt hebben, verloor de Italiaan de voorkant van zijn YZR-M1 en schoof de grindbak in. De Monster Energy Yamaha coureur bleef volledig ongedeerd maar zijn sessie kwam hiermee vroegtijdig ten einde.

Valentino Rossi crasht ter hoogte van bocht 4 – Circuit Ricardo Tormo Valencia | foto© Randy van Maasdijk

In de slotfase van de sessie besloot een aantal coureurs om een set zachte banden te laten monteren met als doel een snelle rondetijd te rijden. De weersverwachtingen voor de rest van het weekend zien er goed uit maar nadat de omstandigheden gistermiddag ook zeer slecht werden wilden de meeste coureurs geen risico’s nemen.

Niet geheel verrassend was het Fabio Quartararó die met een 1’31.455 de snelste rondetijd wist te rijden voor Jack Miller en Marc Márquez. Daarbij moet vermeld worden dat de Repsol Honda coureur geen zachte banden liet monteren. Verder eindigden Maverick Viñales (eveneens geen zachte banden), Franco Morbidelli, Joan Mir, Pol Espargaró, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso en Alex Rins in de top tien.

De tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo gaat vanmiddag om 14:10 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Ramirez het snelst tijdens koude eerste vrije training in Valencia

Ramirez het snelst tijdens koude eerste vrije training in Valencia

Marcos Ramirez was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo het snelst voor Filip Salac en Lorenzo Dalla Porta. Ondanks dat er een felle zon scheen boven het Spaanse circuit was het nog behoorlijk fris. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het was nog behoorlijk koud op het Spaanse circuit met een buitentemperatuur van zo’n 10°C ondanks dat de zon zeer fel scheen.

Al vroeg in de sessie kreeg Aron Canet te maken met technische problemen. Zijn KTM liep niet goed en het blok blies een grote rookwolk uit. De Spanjaard zocht meteen de service road op om geen hinder te zijn voor de rest van de coureurs en zodoende terug te keren naar de pitbox.

De strijd wat betreft de titel is in Australië al beslist waar Lorenzo Dalla Porta op het Phillip Island Grand Prix Circuit het Moto3 wereldkampioenschap in de wacht sleepte, echter is de strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap nog open tussen Aron Canet, Tony Arbolino en Marcos Ramirez.

Aan het einde van de sessie werd Tom Booth-Amos de eerste crasher ter hoogte van bocht 4; de Brit bleef ongedeerd.

Ook Albert Arenas kwam bijna ten val bij het uitkomen van bocht 14, de laatste voor start / finish. De Spanjaard wist zijn KTM echter onder controle te houden en kon daardoor zijn weg vervolgen.

Uiteindelijk reed Marcos Ramirez met een 1’40.291 de snelste rondetijd voor Filip Salac en Lorenzo Dalla Porta. Sergio García kwam naar de vierde tijd voor Andrea Migno en Kaito Toba, daarachter maakten Aron Canet, Celestino Vietti, Dennis Foggia en Can Öncü in de top tien.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo gaat vanmiddag om 13:!5 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures