Jorge Martinez’Aspar’ is donderdagmiddag voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia benoemd tot MotoGP Legend. Jorge Martinez
Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend
Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend
  • 2019-11-14 20:35:02 2 maanden geleden
  • keer bekeken 3,542
46
gedeelde

Jorge Martinez’Aspar’ is donderdagmiddag voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia benoemd tot MotoGP Legend.

Jorge Martinez ‘Aspar’ maakte in 1982 zijn debuut als Grand Prix coureur in de 50cc-klasse en won zijn eerste kampioenschap in 1986 in de 80cc-categorie. Hij verdedigde dat jaar de titel in stijl, want hij domineerde het seizoen1987 met zeven overwinningen om vervolgens in 1988 zijn derde wereldtitel op rij te scoren in de klasse. Daar bleef het in 1988 niet bij want in datzelfde seizoen scoorde de Spanjaard tevens de titel in de 125cc klasse door maar liefst negen van de elf wedstrijden in dat jaar te winnen.

De goede prestaties van Martinez hielden daar echter niet mee op, hij bleef namelijk tot 1997 actief in achtereenvolgens de 50cc, 80cc, 125cc en 250cc categorieën om uiteindelijk zijn carrière af te sluiten met 37 Grand Prix overwinningen en vier wereldtitels achter zijn naam.

Jorge Martinez ‘Aspar’: “Heel erg bedankt Carmelo, Dorna, iedereen bedankt voor jullie komst. Voor mij is het een ongelooflijke dag, het is een grote eer voor mij om in de Hall of Fame van MotoGP opgenomen te zijn. De afgelopen week had ik veel herinneringen aan mijn eerste race, mijn eerste overwinning in Assen en nu kijk ik naar dit alles is ongelooflijk. Ik ben erg, erg blij. Dank je wel, Carmelo. Toen ik een kind was, wilde ik alleen maar racen en nog eens racen. Ik word emotioneel als ik denk aan al die mooie ervaringen die ik heb gehad, de tegenslagen, maar het is verbazingwekkend om deze foto’s uit 1979 te onthouden, te slapen in tenten en dan nu hier op het Circuit Ricardo Tormo te zijn. Ik zat in 1988 achter Carmelo aan om het circuit hier te laten bouwen, om de Moto GP naar Valencia te brengen….Het is een droom om al mijn vrienden hier te zien, mijn coureurs, mijn familie, mijn paddock-familie…. dit is als mijn kleine stad. Een stad waar ik maar liefst 35 jaar in gewoond heb!  Een miljoen keer bedankt allemaal.”

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Het is een groot genoegen en een eer om Jorge vandaag als MotoGP-legende te benoemen. Ik had het voorrecht om bij hem te zijn sinds het begin van het Dorna-tijdperk. Jorge is iets heel, heel belangrijks voor het motorrijden en is een legende, niet alleen voor zijn titels in de twee genoemde categorieën, maar ook omdat hij sinds het begin bij het kampioenschap betrokken is, hij heeft zeer succesvolle teams samengesteld, hij is meerdere malen wereldkampioen geweest met zijn rijders en hij heeft altijd zijn passie voor het motorrijden als een deel van zijn leven behouden. Het is een grote eer voor ons om Jorge als MotoGP-legende te hebben. Het is een zeer belangrijke dag voor ons”.

Martinez sluit zich aan bij een lange lijst van grootheden van MotoGP Legends, waaronder Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger en wijlen Nicky Hayden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Wat denk je van dit verhaal?
Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

When Hakkinen told Senna he needed ‘bigger balls’

When Hakkinen told Senna he needed ‘bigger balls’

Mika Hakkinen became synonymous with McLaren in Formula 1, but on his debut for the team in late-1993 he was the young upstart ruffling the feathers of ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures