Afgelopen weekend 6 en 7 september reed de Moto3 de zesde ronde in het kader van BSB op Oulton Park, een bijzonder circuit op een vreedzame plek tuss

Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie

Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie

Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie

Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie

Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie
Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie
  • 2019-09-11 11:35:08 9 months ago
  • keer bekeken 2,694
40
gedeelde

Afgelopen weekend 6 en 7 september reed de Moto3 de zesde ronde in het kader van BSB op Oulton Park, een bijzonder circuit op een vreedzame plek tussen de bomen, monumentjes en glooiingen, die met name merkbaar zijn op de baan. De eerste vrije training op vrijdag begon op een droge baan.

Al vrij snel begon het te regenen en er was te weinig tijd om de slicks te wisselen naar regenbanden, dus moesten we hierop door, mede omdat Jerry dit circuit niet kende en dus kilometers moest maken om zich lekker te gaan voelen op deze baan. Na de vrije training was er dus nog wel werk aan de winkel want de afstellingen voor de wedstrijden konden door het natte weer niet goed getest worden. De tweede vrije training was droog maar gaf nog niet het tevreden gevoel waarop we hoopten. De tijden waren wel sneller, maar door de vele “blinde” bochten op de baan waar Jerry nog niet voluit durfde te gaan, kon hij niet mee met de kopgroep, dit was een teleurstelling. Zaterdag om 9 uur was de kwalificatie en de baan was nog niet helemaal droog en zijn we met regenbanden de baan op gegaan. De laatste 5 minuten was de baan zo goed dat het ideaal was om op slicks te rijden, alleen die luxe was er op dat moment niet, dus Jerry gokte: alles of niets en gooide eruit wat hij in zich had wat resulteerde in een ronde van 1.53 en daarmee de negende tijd.

Zaterdagmiddag de eerste race:
De omstandigheden waren goed, zonnig en weinig wind. Een solide race en als zevende over de finish. Tijdens de race reed hij 1.45.8 waardoor hij bij de tweede race startplek 6 innam.

Op zondag op 14.15 uur startte race 2:
Jerry had er echt zin in wat te zien was aan het feit dat hij als eerste zijn startplek innam na de warm up lap. Hij was goed weg en hield zijn positie vast, na de eerste bocht moest hij een plekje inleveren. Mooi was dat hij meekon met de kopgroep en dit ook vast kon houden. In het laatste deel van de wedstrijd reed hij in een groepje van vier, wat strijde op de derde plaats. Het was een spannende strijd, maar Jerry kwam net te kort en eindigde uiteindelijk op een mooie zesde plek, met zijn snelste raceronde van 1.44. Kortom het team ging met een tevreden gevoel naar huis en kijkt uit naar het weekend van 20-22 september waar de BSB karavaan op Assen zal neerstrijken en we gaan proberen het “goede gevoel” vast te houden!

 

Handige links British Superbikes Oulton Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl AppAds Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Wat denk je van dit verhaal?
Jerry van de Bunt op Oulton Park: team boekt progressie

ADVERTISING

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network
expolifestyle.com