Danilo Petrucci heeft bevestigd dat hij vanaf volgend seizoen geen deel meer uit zal maken van het officieel Ducati MotoGP Team. De Italiaan liet zic

Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team

Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team

Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team

Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team

Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team
Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team
  • 2020-06-02 12:35:03 5 months ago
  • Views 3,938
59
Shared

Danilo Petrucci heeft bevestigd dat hij vanaf volgend seizoen geen deel meer uit zal maken van het officieel Ducati MotoGP Team. De Italiaan liet zich deze woorden maandagavond ontvallen tijdens een interview met de Italiaanse TV-zender TGR Umbria.

Nadat Ducati de afgelopen week de komst van Jack Miller bevestigde als officieel Ducati MotoGP fabriekscoureur voor het seizoen 2021 was het nog niet duidelijk wie vanaf komend seizoen de teamgenoot zou worden van de Australiër.

Maandagavond werd echter wel duidelijk dat dit niet Danilo Petrucci zal zijn. De Italiaan heeft namelijk duidelijk gemaakt dat het besluit om Miller te promoten naar het officiële Ducati Team ten koste gaat van zijn eigen positie binnen het team.

Danilo Petrucci: “Ducati heeft besloten onze relatie niet voort te zetten. Het spijt me, maar mijn doel is om in de MotoGP te blijven en te racen. Nog maar een jaar geleden wist ik een MotoGP race te winnen, en dat zou ik graag nogmaals willen doen. Ik dank Ducati voor de ervaring, er is nog steeds dit jaar waarin we nog de nodige voldoening uit kunnen halen, dus ik heb er vertrouwen in en ik hoop dat het 2020 MotoGP seizoen snel begint.”

Een terugkeer naar Pramac Racing, het Ducati satellietteam waarvoor Petrucci tussen 2015 en 2018 uitkwam, lijkt zeer onwaarschijnlijk aangezien het team na het vertrek van Miller zijn pijlen voor komend seizoen heeft gericht op een vanuit de Moto2 klasse overkomend talent. De belangrijkste kandidaten hiervoor zijn Jorge Martin of Enea Bastianini.

Mocht Pramac Racing daadwerkelijk kiezen voor één van deze twee talenten dan lijkt Aprilia momenteel de enige optie voor Petrucci om ook na dit seizoen actief te kunnen blijven in de koningsklasse. Deze stap zal echter afhangen van het verdere verloop van Andrea Iannone’s 18 maanden durende schorsing (Iannone kreeg deze straf opgelegd vanwege een positieve dopingtest maar heeft daarvoor beroep aangetekende bij het CAS). Blijft deze straf gehandhaafd dan zal Aprilia op zoek moeten naar een vervanger en nieuwe teamgenoot van Alex Espargaró.

Mocht Petrucci na dit seizoen niet in de MotoGP klasse actief kunnen blijven dan lijkt een overstap binnen de Ducati familie naar het FIM Superbike World Championship een reële optie. In het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap zou de Italiaan dan de plaats in gaan nemen van Chaz Davies binnen Aruba.it – Racing Ducati en daar herenigd worden met Scott Redding, zijn voormalige teamgenoot bij Pramac Racing.

Andrea Dovizioso
Nu bekend is dat Petrucci niet de nieuwe teamgenoot zal worden van Miller binnen het Ducati Team lijkt de kans groot dat Andrea Dovizioso eieren voor zijn geld gaat kiezen en ook in 2021 zijn huidige team trouw zal blijven, dit ondanks dat de onderhandelingen tussen Dovizioso en Ducati onlangs door het management van Dovi04 werden afgebroken vanwege financiële meningsverschillen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute

What you think about this story?
Petrucci bevestigt vertrek bij Ducati MotoGP Team