Volkswagen probeert ons op het verkeerde been te zetten, want het merk camoufleert een prototype van zijn komende elektrische auto zo alsof het lijkt
 Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is
Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is
  • 2020-02-14 15:40:12 8 dag geleden
  • keer bekeken 2,658
30
gedeelde

Volkswagen probeert ons op het verkeerde been te zetten, want het merk camoufleert een prototype van zijn komende elektrische auto zo alsof het lijkt dat het een Opel is…

De vorm van de grille, de raampartij van een Grandland X, de zilverkleurige sierstrook van de Insignia; alle kenmerken van deze gecamoufleerde auto doen aan een Opel denken. Wie daar echter doorheen weet te kijken, ziet dat het om een verpakte Volkswagen gaat. De ID.4 om heel precies te zijn. Dat belooft de volledig elektrische grotere broer van de ID.3 te worden.

Eind november deed Volkswagen een zelfde soort kunstje door toen een zwart ingepakte ID.4 als Opel de weg op te sturen. Ook de nieuwe Caddy werd ingepakt de sneeuw in gestuurd, maar had toen opvallend veel weg van een Dacia Dokker. Wat Volkswagens bedoeling met de bijzondere wraps is, durven we niet te zeggen. Opvallend is het in ieder geval wel.

De ID.4 moet nog dit jaar zijn eigen snuit aan de wereld laten zien. Volkswagen blikte met de I.D. Crozz Concept vooruit op de elektrische cross-over. De ID.4 biedt naar verluid evenveel binnenruimte als de Tiguan Allspace. De lijst met verschillende accupakketten zal tot de 77 kWh sterke versie gaan waarbij de actieradius rond de 500 km (WLTP) zal uitkomen.

Wij blikten alvast vooruit op de nieuwe ID.4. Die beelden zijn hier te vinden. 

Wat denk je van dit verhaal?
Volkswagen ID.4 doet alsof 'ie een Opel is

 Snelheidslimiet Duitsland weggestemd

Snelheidslimiet Duitsland weggestemd

Voorlopig blijft Duitsland een paradijs voor hardrijders. Vrijdag is een voorstel tot het instellen van een maximumsnelheid van 130 km/h op de autobahn opnieuw gesneuveld. De Bundesrat (senaat) stemde tegen, verkeersminister Schreuer is tevreden.

Niet alleen de Bundesrat is tegen een beperking van de maximumsnelheid op Duitslands autobahnen. Vorig jaar werd een wetsvoorstel van de Grünen in de Bundestag (parlement) met een ruime meerderheid weggestuurd. Daarom is de uitkomst van de stemming van vandaag ook geen verrassing bij onze oosterburen.

Verkeersminister Andreas Schreuer (CSU) wil niets weten van een snelheidsbeperking, maar schaart zich daarmee ongewild bij de door hem zo gehate rechts-populistisch AfD. Bovendien wordt binnen zijn ministerie de roep om een onderzoek naar de effecten daarvan steeds luider. Ook vanuit de bevolking lijkt het draagvlak voor onbeperkt hardrijden af te brokkelen, schrijft Der Spiegel; minstens de helft van de Duitsers vindt het tijd voor een snelheidslimiet, zegt de krant te weten. Ook coalitiepartner SPD wil paal en perk stellen aan het hardrijden.

Een snelheidslimiet moet in Duitsland niet alleen uitstoot en ongevallen doen afnemen, het is ook belangrijk om de invoering van autonome auto's mogelijk te maken. De grote verschillen in snelheden op Duitse snelwegen maakt het voor zelfrijdende auto's te moeilijk om afdoende te kunnen anticiperen.

Het is een publiek geheim dat de gevoeligheid van snelheidsbeperkingen een gevolg zijn van de traditioneel innige omhelzing tussen industrie en politiek in dat land. Juist de Duitse merken zijn sterk in relatief snelle auto's en dat zijn de modellen waar het meeste aan wordt verdiend.

Voorlopig blijft het dus mogelijk om de top van je auto legaal uit te proberen bij onze oosterburen. Al zijn de vrije zones tussen de beperkingen wegens baustellen, lärmschutz en spurrillen steeds zeldzamer op de Duitse autobahn.

Peugeot 2008 GT - Seat Arona 1.5 TSI - Dubbeltest

AutoWeek 5 2020
AutoWeek 5 2020

Dit artikel is verschenen in AutoWeek 5 2020

De nieuwe Peugeot 2008 is niet alleen letterlijk gegroeid, maar lijkt ook op andere vlakken op een hoger plan te staan. Zo is de auto er nu ook als krachtige GT. Een vermogen van rond de 150 pk was tot voor kort een zeldzaamheid in deze klasse, maar behoort inmiddels ook bij Seat tot de mogelijkheden.

Wie aan de hand van een voorbeeld wil beargumenteren dat het segment van de B-segment SUV’s een stevige groeispurt doormaakt, heeft aan de nieuwe Peugeot 2008 een heel goede.
De Franse nieuwkomer, die net als andere verse PSA-producten op het nieuwe CMP-platform staat, is maar liefst 14 centimeter langer dan de eerste 2008 en schurkt met zijn lengte van 4,30 meter zelfs tegen het hogere C-segment aan. Dat wordt overigens ook erkend door de bedenkers van de 2008, die hem een plekje aan de bovenkant van deze klasse geven. Bij de eerste aanblik is in elk geval duidelijk dat de 2008-nieuwe-stijl heel wat zelfverzekerder is. Waar de eerste generatie zich door een aflopende neus, bolle koets en ietwat ongemakkelijke daklijn nog wat leek te schamen voor zijn SUV-genen, komt de nieuwe bijna brutaal over. De led-‘slagtanden’ in de voorbumper en de herkenbare indeling van de achterkant maken hem typisch Peugeot. Toch is de 2008 dankzij andere verhoudingen en de vele scherpe hoeken en vouwen duidelijk te onderscheiden van andere modellen van het merk.

Ook aan de binnenkant zijn indrukwekkende stappen gemaakt. De eerste 2008 beschikte eveneens al over de bekende i-Cockpit-indeling, maar het binnenste van de nieuwe staat in elk opzicht op een hoger plan. De bijzondere designtaal is overal consequent doorgevoerd, de gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit en het dashboard zit vol prachtige details. Het resultaat is smaakgevoelig, maar oogt zonder twijfel modern en erg hoogwaardig. Bovendien is het niet allemaal vorm voor functie, want we zien handige aflegvakjes en de meeste bedieningselementen zitten op een logische plek. Ergonomisch minder sterk is de zitpositie. De hoge positie van het instrumentarium betekent dat het kleine stuurwiel erg laag moet worden ingesteld om de boel nog te kunnen aflezen. Dat zal niet iedereen als nadeel ervaren, maar is voor een deel van de bestuurders toch een probleem dat in andere auto’s niet bestaat. Ter compensatie worden bestuurder en passagier wel lekker ingekapseld, voor een veilig en geborgen gevoel. Dat komt niet alleen door het hoge dashboard en de dito middentunnel, maar ook door het raamoppervlak, dat zeker voor een kleine SUV nogal beperkt is. Topversie GT kleedt de toch al fraaie basis verder aan met limoengroen stiksel, extra fraaie bekledingsstoffen en een riante uitrusting. Onderdeel daarvan is een 10-inch touchscreen dat een tikje naar de bestuurder is toegedraaid. Dat oogt fraai, maar het scherm is nog altijd niet één van Peugeots specialiteiten. Zo reageert het trager op aanrakingen dan we tegenwoordig gewend zijn en de indeling laat wat logica betreft te wensen over. Ook is het jammer dat de klimaatregeling zich achter het scherm schuilhoudt, al heeft Peugeot een aantal veelgebruikte functies gelukkig voorzien van een fysieke knop.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Peugeot 2008 GT - Seat Arona 1.5 TSI - Dubbeltest -

Op zoek naar de bovengrens

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je email-adres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Peugeot 2008 GT - Seat Arona 1.5 TSI - Dubbeltest -

Op zoek naar de bovengrens

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures