Volkswagen maakt bekend welke extra sportieve variant van de Golf we als eerste gaan ontmoeten. Op de beursstand in Genève staat een spotlight op de
 Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd
Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd
  • 2020-02-14 12:40:04 8 dag geleden
  • keer bekeken 4,876
48
gedeelde

Volkswagen maakt bekend welke sportieve variant van de Golf we als eerste gaan ontmoeten. Op de beursstand in Genève staat een spotlight op de Golf GTD gericht.

De nieuwe Golf GTD is volgens Volkswagen de schoonste turbo diesel die het merk ooit voor een Golf heeft gebruikt. Het merk nam het brandstofverbruik en de uitstoot onder de loep en wist het in alle gevallen naar eigen zeggen in positief opzicht te optimaliseren, terwijl het sportieve karakter behouden blijft.  Dankzij een nieuwe SCR-katalysator heeft Volkswagen de NOx-uitstoot in vergelijking met de uitgaande Golf GTD “flink weten te reduceren”.

Over vermogen wordt nog niet gesproken, maar door eerder gelekt materiaal weten we dat de nieuwe Golf GTD naar alle waarschijnlijkheid goed is voor een vermogen van 200 pk. De teaser laat zien dat het front van de Golf GTD flink robuuster wordt vormgegeven dan de snuit van de reguliere Golf. De onderbumper krijgt een honinggraten-rooster waar aan weerszijde vijf lichtunits worden verstopt voor de mistverlichting. Een GTD-logo wordt wederom subtiel op de neus geplakt.

In 1982 bracht Volkswagen voor de eerste keer een Golg GTD op de markt. De uitgaande GTD is goed voor een vermogen van 184 pk. Naast de GTD volgen naar verluidt nog vier sportieve versies van de Golf: de GTI, GTI TCR, GTE en R. Het is nog niet bekend of die auto’s ook begin maart in Genève zullen staan.

Wat denk je van dit verhaal?
Volkswagen Golf GTD officieel aangekondigd

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Duitsland houdt net als België al jaren op regelmatige basis een flitsmarathon. De Universiteit van Passau voerde nu echter pas een onderzoek uit naar het effect ervan op het rijgedrag van de verkeersdeelnemers. Daaruit bleek ‘geen langdurig effect’.

Nauwelijks enkele dagen effect

Een analyse van ruim 1,5 miljoen verkeersincidenten brengt aan het licht dat de mediacampagnes en de flitscontroles de verkeersveiligheid tijdelijk beïnvloeden. In de dagen voor een flitsmarathon registreerde de Universiteit van Passau een daling van 4,5 procent van het aantal ongelukken. Op de dag van de flitsmarathon zelf wordt dat 7,5 procent. Maar het is effect is zeer kortdurend. Nauwelijks enkele dagen na de flitsmarathon is het effect weer helemaal weggeëbd. De studie sprak zich niet uit over effecten bij langdurige controles, waarbij bij bestuurders gewenning optreedt voor het feit dat de snelheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Kangoeroe-effect

Een verwante studie van de Technische Universiteit Dresden haalt dan weer aan dat vaste controles effect hebben, maar alleen op de plaats waar ze staan. Het kangoeroe-effect noemt die studie dat. Omdat bestuurders voor de flitszone remmen en erna weer gas geven. Een eerdere studie in eigen land, van de Universiteit van Hasselt en het Instituut van Mobiliteit, merkte dan weer een gunstig effect op het aantal incidenten in zones met trajectcontrole, maar helaas ook een duidelijke stijging van het aantal ongelukken in de zone voor de trajectmeting.

Meer Vlaamse verkeersdoden ondanks meer controles en lagere snelheid

Hoewel Vlaanderen al jaren inzet op het beteugelen van overdreven snelheid - niet alleen door massaal te controleren, maar ook door de toegelaten maximumsnelheden systematisch te verlagen -, leidde dat niet tot betere ongevalstatistieken. In 2019 was er zelfs een merkbare stijging te zien. Maar, zo zeggen voorstanders van almaar langzamer verkeer, “zonder een verlaging van de maximumsnelheid en strenge controles, waren dat er nog veel meer”. Vias, het voormalige Belgische Instituut voor de VerkeersVeiligheid (BIVV), wees dan weer met een beschuldigende vinger naar de populariteit van de SUV, zonder een oorzakelijk verband aan te tonen.

Hoeveel brengt een flitsmarathon op?

Een flitsmarathon in ons land heeft wel een onmiskenbaar effect voor de staatskas. Tijdens de jongste flitsmarathon in oktober 2019, liepen meer dan 30.000 bestuurders tegen de lamp. Goed voor minstens 1,7 miljoen euro aan bekeuringen.

 'Nieuwe Ford Focus RS laat flink op zich wachten'

'Nieuwe Ford Focus RS laat flink op zich wachten'

Net zoals bij de voorgaande generaties werkt Ford wederom aan een extra pittige RS-versie van de Focus. Door alle nieuwe CO2-uitstootregels duurt het echter nog wel even voordat Ford klaar is met de ontwikkeling van de nieuwe Focus RS.

Dat zegt een (anonieme) topman tegen het Britse Autocar. “Ons motorontwikkelingsteam is druk in de weer met een oplossing voor de nieuwe aandrijflijn van de RS, maar die is niet zomaar gevonden met de nieuwe CO2-regelgeving.” In de wandelgangen werd eerder gesproken over een mildhybride-aandrijflijn voor de RS, maar volgens de bron zou een dergelijke oplossing te weinig CO2 reduceren. De fabrikant zou nu volgens hem met een volledige hybride aandrijflijn aan de slag zijn.

Gezien de komst van de reguliere Focus en de iets sportievere Focus ST, zou een RS normaliter dit jaar volgen. De deadline wordt nu volgens de Britten verder vooruit geschoven naar minstens 2022. De eerste RS is eind 2002 geïntroduceerd en krijgt dan 215 pk in de neus gelegd. Zeven jaar later volgt de tweede RS met 305 pk. De uitgaande RS kan op nog eens 45 pk meer rekenen.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures