Duitsland houdt net als België al jaren op regelmatige basis een flitsmarathon. De Universiteit van Passau voerde nu echter pas een onderzoek uit naa
Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect
Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect
  • 2020-02-14 11:55:07 8 dag geleden
  • keer bekeken 3,933
5
gedeelde

Duitsland houdt net als België al jaren op regelmatige basis een flitsmarathon. De Universiteit van Passau voerde nu echter pas een onderzoek uit naar het effect ervan op het rijgedrag van de verkeersdeelnemers. Daaruit bleek ‘geen langdurig effect’.

Nauwelijks enkele dagen effect

Een analyse van ruim 1,5 miljoen verkeersincidenten brengt aan het licht dat de mediacampagnes en de flitscontroles de verkeersveiligheid tijdelijk beïnvloeden. In de dagen voor een flitsmarathon registreerde de Universiteit van Passau een daling van 4,5 procent van het aantal ongelukken. Op de dag van de flitsmarathon zelf wordt dat 7,5 procent. Maar het is effect is zeer kortdurend. Nauwelijks enkele dagen na de flitsmarathon is het effect weer helemaal weggeëbd. De studie sprak zich niet uit over effecten bij langdurige controles, waarbij bij bestuurders gewenning optreedt voor het feit dat de snelheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Kangoeroe-effect

Een verwante studie van de Technische Universiteit Dresden haalt dan weer aan dat vaste controles effect hebben, maar alleen op de plaats waar ze staan. Het kangoeroe-effect noemt die studie dat. Omdat bestuurders voor de flitszone remmen en erna weer gas geven. Een eerdere studie in eigen land, van de Universiteit van Hasselt en het Instituut van Mobiliteit, merkte dan weer een gunstig effect op het aantal incidenten in zones met trajectcontrole, maar helaas ook een duidelijke stijging van het aantal ongelukken in de zone voor de trajectmeting.

Meer Vlaamse verkeersdoden ondanks meer controles en lagere snelheid

Hoewel Vlaanderen al jaren inzet op het beteugelen van overdreven snelheid - niet alleen door massaal te controleren, maar ook door de toegelaten maximumsnelheden systematisch te verlagen -, leidde dat niet tot betere ongevalstatistieken. In 2019 was er zelfs een merkbare stijging te zien. Maar, zo zeggen voorstanders van almaar langzamer verkeer, “zonder een verlaging van de maximumsnelheid en strenge controles, waren dat er nog veel meer”. Vias, het voormalige Belgische Instituut voor de VerkeersVeiligheid (BIVV), wees dan weer met een beschuldigende vinger naar de populariteit van de SUV, zonder een oorzakelijk verband aan te tonen.

Hoeveel brengt een flitsmarathon op?

Een flitsmarathon in ons land heeft wel een onmiskenbaar effect voor de staatskas. Tijdens de jongste flitsmarathon in oktober 2019, liepen meer dan 30.000 bestuurders tegen de lamp. Goed voor minstens 1,7 miljoen euro aan bekeuringen.

Wat denk je van dit verhaal?
Nieuws: Studie: flitsmarathons hebben geen effect

 'Nieuwe Ford Focus RS laat flink op zich wachten'

'Nieuwe Ford Focus RS laat flink op zich wachten'

Net zoals bij de voorgaande generaties werkt Ford wederom aan een extra pittige RS-versie van de Focus. Door alle nieuwe CO2-uitstootregels duurt het echter nog wel even voordat Ford klaar is met de ontwikkeling van de nieuwe Focus RS.

Dat zegt een (anonieme) topman tegen het Britse Autocar. “Ons motorontwikkelingsteam is druk in de weer met een oplossing voor de nieuwe aandrijflijn van de RS, maar die is niet zomaar gevonden met de nieuwe CO2-regelgeving.” In de wandelgangen werd eerder gesproken over een mildhybride-aandrijflijn voor de RS, maar volgens de bron zou een dergelijke oplossing te weinig CO2 reduceren. De fabrikant zou nu volgens hem met een volledige hybride aandrijflijn aan de slag zijn.

Gezien de komst van de reguliere Focus en de iets sportievere Focus ST, zou een RS normaliter dit jaar volgen. De deadline wordt nu volgens de Britten verder vooruit geschoven naar minstens 2022. De eerste RS is eind 2002 geïntroduceerd en krijgt dan 215 pk in de neus gelegd. Zeven jaar later volgt de tweede RS met 305 pk. De uitgaande RS kan op nog eens 45 pk meer rekenen.

 Nederlandse leasemarkt zet groei door

Nederlandse leasemarkt zet groei door

In 2019 zijn in totaal 1.128.000 auto’s een leasecontract afgesloten. Dat is een groei van 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zowel de private leasemarkt als die van de zakelijke personenauto’s groeit stevig door.

Dat blijkt uit cijfers van Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). De markt van private leaseauto’s groeit in 2019 het hardst. In totaal gaan ruim 188.000 klanten overstag; een groei van 25,6 procent. Op zakelijk gebied belanden 740.000 personenauto’s (+9,5 procent) en 200.000 leasebestelauto’s (+14,5 procent) op de Nederlandse weg. Met de groei wordt een stevig stijgende lijn doorgezet, want in de twee jaar daarvoor groeide de markt ook steevast met ruim 10 procent.

Het totale Nederlandse wagenpark groeide van 9.374.000 naar dik 9.544.000 voertuigen. Het overgrote deel betreft personenauto’s, met een aandeel van 8.570.000 voertuigen. Bij 10,8 procent van deze auto’s gaat het om een leaseauto. Van de ruim 107.700 elektrische auto’s betreft het in 53 procent van de gevallen om een leaseauto. Ook waterstofauto’s weten mondjesmaat hun weg naar de Nederlandse klant te vinden. Van de 220 waterstofauto’s die eind 2019 geregistreerd staan, staan 130 auto’s daarvan (60 procent) onder een leasecontract. Het aantal bestelauto’s groeide in 2019 met 2,6 procent naar 974.000 stuks; 20,6 procent van de bestellers is geleased.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures