Een groep BMW M2's is door kunstenaar Futura 2000 als rijdend schildersdoek gebruikt. Één van de drie speciale one-offs maakt deze week zijn internat
 BMW trekt M2 speciaal jasje aan

BMW trekt M2 speciaal jasje aan

BMW trekt M2 speciaal jasje aan

BMW trekt M2 speciaal jasje aan

BMW trekt M2 speciaal jasje aan

BMW trekt M2 speciaal jasje aan
BMW trekt M2 speciaal jasje aan
  • 2020-02-14 09:40:03 8 dag geleden
  • keer bekeken 4,916
12
gedeelde

Een groep BMW M2’s is door kunstenaar Futura 2000 als rijdend schildersdoek gebruikt. Één van de drie speciale one-offs maakt deze week zijn internationale opwachting tijdens een kunstenaarsevent in Los Angeles. Voor een breder publiek volgt later een speciale editie.

Futura 2000 is een grote naam in de graffitiwereld. De nu 64-jarige Leonard Hilton McGurr komt uit New York en begon zijn carrière begin jaren ’70 in diezelfde stad. Dat gebeurde destijds nog op illegale wijze, nu krijgt hij van BMW drie M2’s in de schoot geworpen. Het gaat om drie M2 Competitions die Futura 2000 hoogst persoonlijk stuk voor stuk onderklad. Deze zogenoemde one-offs zijn rijdende kunstwerken geworden, waarbij McGurr met gebruik van kleur bijzondere composities weet te maken.

Voor de M2’s kiest McGurr voor een duistere uitstraling met veel industriële-invloeden. Neem de bladen van een slijptol die er her en der op de koets terug zijn te vinden. Een van de one-offs wordt tijdens het kunstenaarsevenement Frieze in Los Angeles gepresenteerd.

De ‘gewone klant’ mag uiteraard niet achterblijven. Daarom komt BMW met een gelimiteerde speciale editie in de vorm van de M2 Edition designed by Futura 2000. Het bijzondere grafittiwerk wordt dan op enkele subtiele plekken gebruikt. De wielkasten worden standaard met 19-inch wielen gevuld. Ook binnenin de 410 pk sterke M2 Competition worden subtiele verwijzingen naar de artiest gemaakt. De speciale editie volgt in juni, de Nederlandse importeur “hoopt een aantal van deze exclusieve M2’s te bemachtigen.”

Wat denk je van dit verhaal?
BMW trekt M2 speciaal jasje aan

Nieuws: Alfa Giulietta haalt de zomer niet, heeft geen opvolger

Nieuws: Alfa Giulietta haalt de zomer niet, heeft geen opvolger

De vijfdeurs middenklasser van Alfa Romeo, de Giulietta, staat al sinds 2010 in de catalogus. Het model is daarmee gevoelig ouder dan de gemiddelde leeftijd van een model uit dat segment. De autosector geeft z’n producten globaal genomen na vier à vijf jaar een opfrisbeurt en vervangt ze na zeven jaar door nieuwe modellen, maar de Italiaanse merken van FCA, Fiat en Alfa Romeo voorop, houden een model wel vaker langer in de catalogus. De Giulietta werd bijvoorbeeld twee keer opgefrist, in 2014 en 2016.

Minder en minder vraag

Verschillende Italiaanse websites berichtten dat Alfa Romeo de dagelijkse productievolumes van de Giulietta inmiddels verder verlaagd heeft. Het aantal was al beperkt tot zo’n 70 stuks per dag, maar zou nu verder beperkt zijn tot amper 40 stuks om de dalende vraag naar het model te compenseren. Volgens dezelfde bronnen zou de Giulietta de zomer niet halen. En een opvolger is er niet. Tenminste, geen rechtstreekse.

De Cassino-fabriek, die in 1972 in bedrijf werd genomen en waar ooit tot 4.300 mensen aan de slag waren, produceert ook de Giulietta en de Stelvio - modellen die eveneens in een relatief laag tempo van de band rollen.

Alfa Romeo Tonale is zo goed als klaar

Beterschap wordt voorspeld door de introductie van twee nieuwe SUV’s van de groep. Zo staat de Cassino-fabriek op de lijst voor de productie van een nieuw model dat Maserati onder z’n Levante-SUV wil positioneren. De reeds gelekte Tonale-SUV (wellicht nog niet in z’n definitieve vorm) zal ook in Cassino van de band lopen. Op dat model vestigt Alfa veel hoop: hij speelt in hetzelfde volumesegment (C) als de afzwaaiende Giulietta, maar heeft koetswerkvorm die als modieuzer wordt beschouwd.

Meer kansen op de markt met SUV-gamma

Later - volgens de planning in 2022, maar de Italianen zijn daar notoir onbetrouwbaar in - wil Alfa ook een nog kleinere crossover (voor het B-segment) in z’n aanbod parkeren. Het merk is van mening dat het de markt beter kan heroveren met drie SUVs in het gamma dan met traditionele modellen.

Nieuws: Terugroepactie: Mercedes E-Klasse en CLS brandgevaarlijk

Nieuws: Terugroepactie: Mercedes E-Klasse en CLS brandgevaarlijk

Terugroepacties zijn een inherent onderdeel van de werking van een hedendaags automerk. Maar toch heb je ze als bedrijf liefst zo weinig mogelijk. Het weegt immers op de kosten, de klanten zijn er zelden blij mee en vaak gaat het om gebreken die pas aan het licht komen nadat enkele bestuurders een hachelijke situatie meemaakten.

Niet de eerste terugroepactie bij Mercedes

Mercedes-Benz moest in recente tijden al een paar ‘vervelende’ terugroepacties uitvoeren. Zo moest de elektrische Mercedes EQC een tijdje aan de kant blijven staan omdat bevestigingsbouten van de motor konden afbreken waardoor de transmissie onverwacht kon blokkeren. Er bleek toen echter nog geen enkele EQC in handen van particuliere klanten te zijn. Begin dit jaar verplichtte de Amerikaanse overheid Mercedes ook tot het inspecteren van 750.000 auto’s met een schuifdak. Dat kan namelijk los komen. In Europa werd toen geen actie ondernomen.

Mercedes E-Klasse en CLS brandgevaarlijk

Ditmaal ligt het zwaartepunt van de terugroepactie wél op het Oude Continent, want het gaat om dieselmodellen. Door vochtinsijpeling in de E-Klasse en CLS, gebouwd tussen 2015 en 2019, kan kortsluiting ontstaan met brand tot gevolg. In Duitsland moeten 105.000 auto’s naar de dealer voor een garantieklus van een uur. In de rest van Europa, waaronder ons land, zijn samen nog eens een kleine 200.000 voertuigen betrokken. Alle eigenaars worden door het merk op de hoogte gebracht.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures