Terwijl de ogen in autoland zich richten op de Autosalon van Genève die volgende maand zijn poorten opent, houdt het coronavirus de gemoederen daarbu
 Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève
Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève
  • 2020-02-13 14:40:09 9 dag geleden
  • keer bekeken 2,724
15
gedeelde

Terwijl de ogen in autoland zich richten op de Autosalon van Genève die volgende maand zijn poorten opent, houdt het coronavirus de gemoederen daarbuiten bezig. Het congrescentrum waar de autobeurs straks plaatsvindt, neemt voorzorgsmaatregelen in verband met het virus.

Gisteren werd bekend dat het Mobile World Congress, een telecombeurs die op 24 februari zijn deuren zou openen in het Spaanse Barcelona, is afgelast. Volgens de organisatie zijn er te veel zorgen rond het coronavirus, en het mogelijk verder verspreiden ervan, om het evenement te laten doorgaan. Een kleine twee weken nadat het Mobile World Congress zou aanvangen, vindt zo'n 600 kilometer ten noordoosten van Bercelona in Zwitserland één van de belangrijkste autobeurzen van het jaar plaats: de Autosalon van Genève. Die beurs gaat vooralsnog door, maar de congreshal waar het evenement van 5 tot en met 15 maart plaatsvindt, neemt wel voorzorgsmaatregelen.

De Autosalon van Genève vindt plaats in Palexpo, een congreshal die vlak bij de luchthaven van Genève ligt. Het is Palexpo dat op zijn website een aantal voorzorgsmaatregelen zegt te nemen. Zo worden op plekken met veel 'contactpunten', zoals horecagelegenheden, trappen, toiletten, touchscreens en bij deuren, extra reinigingspunten met onder meer desinfecterende middelen geplaatst. Ook zegt de organisatie informatieborden neer te zetten om mensen bewust te maken van het belang van goede hygiëne en het besmettingsgevaar. Verder krijgt het personeel een training, onder meer over het gebruik van de reinigingsmiddelen. Naar verwachting komen er meer dan een half miljoen bezoekers op de beurs af.

Wat denk je van dit verhaal?
Maatregelen coronavirus tijdens Autosalon van Genève

 Amerikaans onderzoek: Genesis betrouwbaarste merk

Amerikaans onderzoek: Genesis betrouwbaarste merk

De resultaten van het jaarlijks terugkerende betrouwbaarheidsonderzoek van JD Power zijn weer bekend. Het Amerikaanse onderzoeksbureau komt tot de conclusie dat eigenaren van een Genesis de minste problemen ervaren. Land Rover-eigenaren zijn het slechtst af.

Ieder jaar kijkt JD Power naar het aantal problemen dat er opduikt bij auto's van drie jaar oud die nog bij hun eerste eigenaar zijn. Mensen die een auto nieuw hebben gekocht, houden bij hoeveel problemen er zijn opgedoken en geven dat door. Dat kan van alles zijn. Van loslatende materialen tot kapotte lampjes, van verhoogd olieverbruik tot een krakend stuur. Ook zaken als een slecht werkende spraakbesturing of falende rijhulpsystemen worden meegenomen. Daar rolt een getal uit: het aantal geconstateerde problemen per 100 auto's.

Van alle merken komt Hyundai's luxemerk Genesis er als beste uit. Het is pas het eerste jaar dat Genesis in het onderzoek mee wordt genomen, aangezien de eerste auto's van dat merk in de VS nu pas drie jaar oud zijn. Bij Genesis worden per 100 auto's 89 problemen geconstateerd. Een deel is dus zelfs nog geheel probleemvrij na drie jaar. Lexus, dat jaren bovenaan stond, is van de troon gestoten en staat nu op plek twee met 100 problemen per 100 auto's.

Op de derde stek treffen we Buick; het meest betrouwbare Amerikaanse merk. Daar doemden 103 problemen op per 100 auto's. Een knappe prestatie van het merk, dat Porsche nu buiten de top drie werkt. De Duitsers staan nu op de vierde stek, gevolgd door Toyota en Volkswagen.

Minst betrouwbaar

Zoals altijd komt een aantal merken er bekaaid van af in het onderzoek van JD Power. Met stip onderaan treffen we Land Rover, met 220 problemen per 100 auto's. Chrysler doet het iets 'beter' met 214 problemen. Jaguar en Volvo slaan ook een modderfiguur, met respectievelijk 186 en 185 problemen. Verder valt op dat Fiat aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van een paar jaar geleden. Toen stond dat merk nog stijf onderaan met 298 (!) problemen per 100 auto's. Men treft nu nog 160 problemen per 100 auto's. Daarmee zit Fiat weliswaar nog een stuk onder het gemiddelde van 134, maar het verschil is flink geslonken.

De volledige uitslag, met alle merken gerangschikt op betrouwbaarheid, vind je hier.

 Apex Motors toont schim van Genève-debutant

Apex Motors toont schim van Genève-debutant

Apex Motor toont een teaser van wat het meebrengt naar Genève. De kleine fabrikant heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan - hoe kan het ook anders - een elektrische sportauto.

Apex Motor is een bedrijf dat naar eigen zeggen al jaren ervaring heeft in de ontwikkeling van (delen van) raceauto's en zegt zelfs bijdragen te hebben geleverd aan de Formule 1-racers. Tijdens de Autosalon van Genève schuift het bedrijf de AP-0 naar voren, een volledig elektrische sportauto waar we een eerste teaserafbeelding van te zien krijgen.

De AP-o belooft een vanuit het dak ver naar achteren lopende rugvin te hebben, een aerodynamisch deel waarin onder meer een deel van de verlichting is verwerkt. Apex spreekt van een lichtgewicht model met "[...] superieure acceleratie en een superieur weggedrag". De auto legt dankzij een volledig uit koolstofvezel opgetrokken basis slechts 1.200 kilo in de school.

Apex heeft momenteel de AP1 op de menukaart staan, een lichtgewicht scheurneus van het extreme soort waar ook auto's als de KTM X-Bow aan toebehoort.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures