Ford brengt in de VS een afgeladen topversie van de Expedition terug, de King Ranch. Er is meer body-on-frame-nieuws, want we weten inmiddels ook wat
 Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug
Ford brengt Expedition King Ranch terug
  • 2019-10-09 12:40:17 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,128
38
gedeelde

Ford brengt in de VS een afgeladen topversie van de Expedition terug, de King Ranch. Er is meer body-on-frame-nieuws, want we weten inmiddels ook wat de Super Duty mag trekken. Tipje van de sluier: het is veel.

De Expedition is in Europa niet (meer) bekend, maar geldt in de VS al jaren als één van de vaste waarden binnen het segment van de allergrootste SUV’s. Fords antwoord op de Chevrolets Tahoe en Suburban loopt in zijn huidige vorm sinds 2017 mee en heeft net als altijd een luxueus broertje in de vorm van de Lincoln Navigator. Dat betekent echter niet dat het in de Ford behelpen is, want ook de Expedition kan helemaal worden afgeladen met luxe.

Vanaf nu doet Ford er zelfs nog een schepje bovenop, want met de nieuwe King Ranch-versie is er voor veeleisende kopers nog meer keuze. De King Ranch leent z’n naam van de grootste boerderij van de VS, nabij Kingsville in Texas en komt naast de al volop luxueuze Platinum in de prijslijst te staan. De King Ranch onderscheidt zich net als de gelijknamige F-150 vooral met typische stijlkenmerken. Bumpers in Stone Gray, 22-inch zespaaks lichtmetaal, de nodige typeplaatjes en treeplanken behoren tot de uiterlijkheden. Het interieur wordt grotendeels bekleed met leer in Ebony Del Rio, terwjil Ziricote-hout voor de afwerking zorgt.

De King Ranch is er zowel met de standaard carrosserie als in de langere Max-versie, die ook een grotere wielbasis meekrijgt. In alle gevallen is de auto volgeladen met vrijwel alles wat Ford voor de Expedition aanbiedt, van slimme rijhulpjes tot elektrisch in- en opklapbare achterstoelen.

Super Duty

Hoewel de King Ranch de naam heeft, hebben Texaanse boeren waarschijnlijk meer interesse in de nieuwe Super Duty-reeks van de F-series. De F-250, F-350 en F-450 werden al eerder gepresenteerd en zijn als vanouds de nog grotere en zwaardere broertjes van de immens populaire F-150. Wie met écht zware lasten aan de haal gaat komt bij de Super Duty uit. De laatste editie van die auto werd al eerder gepresenteerd, maar nu zijn ook z’n prestaties bekend.

In dit segment is een ware strijd gaande op het gebied van trekgewichten, vermogen en koppel. Tegenover de imposante cijfers van de rivalen van RAMen GM zet Ford een ongelofelijke 1.423 Nm voor de versie met de 6,7-liter PowerStroke-diesel. De 7,3-liter benzine-V8 komt tot 644 Nm. De trekgewichten zijn al even imposant: met een oplegger met een zogenaamde ‘Gooseneck’-aansluiting kan er meer dan 16.700 kg worden versleept, terwijl de trekhaak met 10.976 kg mag worden geteisterd. Wie geen aanhanger meeneemt, kan zonder problemen 3.560 kg aan spullen in de laadbak vervoeren.

Ford Super Duty

Wat denk je van dit verhaal?
Ford brengt Expedition King Ranch terug

 Toyota GranAce is Japanse Granvia

Toyota GranAce is Japanse Granvia

Eerder dit jaar presenteerde Toyota de Granvia, een luxueuze personenautoversie van de hier niet leverbare HiAce die in onder meer Australië wordt gevoerd. Die auto maakt nu de oversteek naar Japan, maar krijgt daar wel een andere naam.

In plaats van Granvia heet de luxueuze groepsvervoerder in z’n thuisland GranAce. Voor de rest lijken de auto’s identiek, al krijgen we nu wel fraaiere beelden van het interieur te zien. Dat is fijn, want met de stoelopstelling is iets bijzonders aan de hand. Naast de niet ongebruikelijke 2-2-2-opstelling is de GranAce er namelijk ook als achtzitter, waarbij opnieuw met rijen van twee wordt gewerkt. Bij deze variant zijn de stoelen derhalve over niet minder dan vier rijen verdeeld.

In Europa rekent Toyota voor z’n besteller op de input van PSA, dat met de Peugeot Boxer en Citroën Jumpy de basis voor de ProAce aanleverde. In Azië hebben de Japanners wel een eigen product, de HiAce. Die was ooit ook bij ons leverbaar en is in veel landen niet meer weg te denken als praktisch werkpaard voor goederen- en personenvervoer. De huidige, zesde generatie van het model werd in februari onthuld.

Toyota GranAce

MAIN BARENG TEMEN CHESS RUSH AUTO WIN!!

MAIN BARENG TEMEN CHESS RUSH AUTO WIN!!

chessrushguildclash #mainbarengketuaguild Download chess rush di http://bit.ly/2n8G3wq Kirim konten chess rush di youtube dan Instagram sampai dengan ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures