Het Battery Innovation Centre (BIC) van de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel kan vanaf begin 2020 beroep doen op een...

VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen

VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen

VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen

VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen

VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen
VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen
  • 2019-10-09 09:35:07 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,308
61
gedeelde

Wat denk je van dit verhaal?
VUB gaat nieuwe generatie batterijen voor elektrische auto's ontwikkelen

Nieuws: VW wil Porsche Taycan-platform aan andere merken leveren

Nieuws: VW wil Porsche Taycan-platform aan andere merken leveren

Volkswagen investeerde inmiddels miljarden in twee elektrische architecturen. Het MEB-onderstel dat bestemd is voor compacte auto’s en de PPE-architectuur (Premium Platform Electric) die moet dienen voor premium voertuigen. Op het eerste onderstel staat de VW ID.3, op het tweede de Porsche Taycan. Maar straks zullen beide bodemgroepen gebruikt worden voor tientallen elektrische modellen. En toch… wil VW meer.

Samenwerken voor schaalvoordeel en risicobeheer

Zoals de Duitsers eerder al de deur openzetten voor andere merken die gebruik willen maken van de MEB-architectuur, doet het bedrijf dat ook voor het PPE-onderstel. Naast de eigen producten van VW, Skoda, Seat en Audi, zal MEB ook dienen voor elektrische auto’s van Ford. Daarover bereikten de twee bedrijven eerder al een akkoord. Alleen al die overeenkomst heeft een geschatte waarde tussen 10 en 20 miljard dollar. Dat scheelt een flinke slok op de borrel bij de Duitsers. Want VW predikt natuurlijk zelfvertrouwen in z’n omschakeling naar een fabrikant van elektrische voertuigen, maar het wil tegelijk ook de risico’s beheersen. Wat als de consument niet volgt, bijvoorbeeld?

Alle Duitse merken op dezelfde basis?

PPE zal op korte termijn ook gebruikt worden voor een aantal geheel elektrische Audi’s - waaronder e-Tron GT. Maar ook daar jagen de Duitsers nog op extra schaalvoordelen. De PPE-architectuur zou premiummerken moeten interesseren, vooral wanneer ze zelf te klein zijn om de investering in EV te dragen. Merken als pakweg Aston Martin en Maserati. Maar analisten zien zelfs mogelijkheden voor Mercedes-Benz en BMW. Eén premium-Duitse architectuur.

Nieuws: Duitse Autobahn blijft onbegrensd

Nieuws: Duitse Autobahn blijft onbegrensd

Op 18 oktober wordt er in het Duitse parlement gestemd voor een algemene snelheidslimiet op de fameuze Duitse autobahn. 130km/u en niet harder. Dat is een voorstel van De Groenen, die er inmiddels een zaak van maken om een begrenzing met de regelmaat van de klok eens te agenderen. Maar het zal er ook nu niet van komen. Bijna alle andere partijen zijn tegen. Groen heeft in de Bonsdag amper 67 van de 709 zetels. Het voorstel zal dus vrijwel zeker stranden.

Milieu en veiligheid

De Groenen bedienen zich er van de twee meest voor de hand liggende argumenten voor het invoeren van een algemene snelheidsbeperking. Je raadt ze zelf ook al - milieu en veiligheid. Of concreter: een algemene snelheidsbeperking op 130km/u zou de CO2-uitstoot reduceren en er ook voor zorgen dat er minder verkeersslachtoffers vallen.

Duitsland veiliger dan omliggende landen

Het Duitse snelwegen hebben samen met de rest van het Duitse verkeersnet echter een uitstekende veiligheidsscore. Het spreekt evenwel voor zich dat wanneer zich een ongeluk voordoet met een erg snel rijdende auto, de gevolgen doorgaans erg ernstig zijn. Toch is zelfs de Duitse automobilistenbond ADAC tegen een algemene snelheidsbeperking. De organisatie noemt de veiligheidsargumenten niet bewezen en wijst daarvoor naar de statistieken van andere landen.

Terwijl een algemene snelheidsbeperking er niet komt, heeft Groen er al jaren een succesvolle strategie waarin het op steeds meer stukken autobahn wel een beperking afdwingt op basis van omgevingsfactoren. Daardoor is steeds minder Duitse snelweg feitelijk onbegrensd.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!