Merken als Mercedes-Benz en BMW zijn heer en meester bedenken én vullen van niches, maar de expansiedrift van BMW heeft geen gevolgen voor de vlaggen

Geen BMW 9-serie op komst

Geen BMW 9-serie op komst

Geen BMW 9-serie op komst

Geen BMW 9-serie op komst

Geen BMW 9-serie op komst
Geen BMW 9-serie op komst
  • 2019-02-11 09:40:06 6 maanden geleden
  • keer bekeken 4,994
45
gedeelde

Merken als Mercedes-Benz en BMW zijn heer en meester bedenken én vullen van niches, maar de expansiedrift van BMW heeft geen gevolgen voor de vlaggenschipstatus van de 7-serie. Er komt namelijk geen 9-serie boven die auto.

Al jaren duiken er zo nu en dan geruchten de kop op over de komst van een luxueus model dat boven BMW's 7-serie wordt geplaatst. Die geruchten, veelal aangewakkerd door de avonturen die Mercedes-Benz beleeft sinds het Maybach nieuw leven inblies, laaiden opnieuw op toen BMW in 2014 de Vision Future Luxury presenteerde. Helaas voor wie op de komst van een luxueuze sedan boven de 7-serie zat te wachten: die lijkt niet te komen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse Autocar dat gesproken heeft met Klaus Fröhlich, hoog in de boom bij BMW's R&D-afdeling en lid van de raad van bestuur. Frölich zegt van mening te zijn dat BMW geen 9-serie nodig heeft. "[...] In het hogere segment hebben we drie auto's nodig, een X-model, een sedan (7-serie) en een sportauto (8-serie). Andere fabrikanten brengen het aantal auto's in het hogere segment al terug omdat de verkoopaantallen er laag liggen," aldus Fröhlich. Geen Maybach-killer van BMW dus, althans, geen op zichzelf staand model.

Wat denk je van dit verhaal?
Geen BMW 9-serie op komst

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht