logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Jaguar E-type (1967) - In het Wild

Er zijn van die klassiekers, die verwacht je haast alleen in een museum te treffen en niet zomaar in het openbaar. De Jaguar E-type past inmiddels


  • Sep 25 2023
  • 37
  • 3080 Views
Jaguar E-type (1967) - In het Wild

Er zijn van die klassiekers die  je haast alleen in een museum verwacht te treffen en niet zomaar in het openbaar. De Jaguar E-type past inmiddels ook in die categorie. Dit prachtige rode exemplaar stond echter zomaar langs de weg geparkeerd.

De dag die je wist dat zou komen, is eindelijk hier: we hebben een van 's lands meest geliefde klassiekers in deze rubriek. AutoWeek-forumlid Afentoe kwam zomaar deze schitterende Jaguar E-type Roadster uit 1967 tegen, geparkeerd in een woonwijk. We kunnen ons voorstellen dat het nogal wat verbazing wekte toen de rode Brit in beeld kwam. Wat een schril contrast ook met de auto's eromheen.

Dikke kans dat de E-type op zo'n ietwat nonchalante manier langs de weg stond omdat er die dag een toerritje mee is gemaakt. Het was zondag prachtig weer en wie zelf op pad is geweest, heeft mogelijk wel gezien dat er veel klassiekers onderweg waren. Zo was op de Veluwe een breed scala aan klassieke roadsters te treffen en mogelijk heeft ook deze E-type daar wel tussen gereden. Zo open en bloot langs de weg geparkeerd zie je ze zelden, maar op mooie dagen kun je E-types echt nog wel eens op de weg voorbij zien komen.

Jaguar E-type

We hebben hier te maken met een heuse E-type Series 1 (!) in een heerlijk klassieke kleurstelling en vooral ook in een werkelijk puntgave staat. Wie even een spiegel nodig heeft, kan met de lak of het chroomwerk op deze Jag ook prima uit de voeten. Reken maar dat dit een auto is die echt alleen in de buitenlucht vertoeft als Buienradar een dagje vrij heeft. Daar was hij van meet af aan natuurlijk al voor bedoeld, want je wilt hem uiteraard het liefst rijden met de kap naar beneden. Niet alleen om van de fluitende vogeltjes te genieten, maar vooral ook om bij een stevige dot gas de 4.2-zes-in-lijn-XK-motor in volle glorie zijn werk te horen doen.

De eigenaar mag er niet alleen trots op zijn vanwege het plaatje; de technische staat is waarschijnlijk al net zo indrukwekkend. De auto heeft volgens onze gegevens nog nooit een aandachtspunt gehad bij een apk. Let wel: dan hebben we het over de periode 1998 tot nu, want in dat jaar kwam deze E-type voor het eerst op Nederlands kenteken. Hij is nu alweer bijna tien jaar bij zijn huidige baasje en die moet waarschijnlijk wel een heel goede reden hebben om hier op een dag nog afscheid van te nemen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches