Federal Reserve herziet de kapitaalregels voor banken met versoepelde eisen voor marktrisico

Key takeaways Regelgevers herzien de voorgestelde kapitaalregels voor banken, waarbij de nadruk ligt op operationele risicovoorschriften. Vermogensbeheer en bepaalde creditcardactiviteiten zullen minder kapitaal toegewezen krijgen. De eisen voor marktrisico’s voor grote kredietverstrekkers worden versoepeld, met minder strenge criteria voor hypotheken en belastingaandelen.

Volgens bronnen bereiden de Amerikaanse Federal Reserve en andere regelgevende instanties zich voor om later deze maand belangrijke herzieningen van de voorgestelde kapitaalregels voor banken bekend te maken. De ontwerpwijzigingen zullen voornamelijk gericht zijn op bepalingen over operationele risico’s, met verlagingen van de kapitaalallocatie voor vermogensbeheer en bepaalde creditcardactiviteiten. Daarnaast worden de eisen voor marktrisico’s voor grote kredietverstrekkers versoepeld, met minder strenge criteria voor hypotheken en posities in belastingaandelen.

De herzieningen van Bazel III

De Bazel III-regelgeving werd ingevoerd na de financiële crisis van 2007-2009 om de kapitaaltoereikendheid van banken te versterken. In juli 2023 stelden regelgevers verdere herzieningen van deze regels voor, wat leidde tot hevig verzet van banken.In reactie daarop hebben de autoriteiten gewerkt aan een herzien plan dat de kapitaalimpact op grotere instellingen minimaliseert.

De volgende stappen

Het herziene voorstel zal aanstaande dinsdag door vicevoorzitter Michael Barr van de Fed worden toegelicht in het Hutchins Center on Fiscal & Monetary Policy. Verdere details over de volgende stappen zullen tijdens het evenement bekend worden gemaakt.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute