Zeeuwse vastberadenheid in nieuw akkoord Argenta en Quion

Argenta is de grootste klant van Quion. Met een portefeuille van ruim 22 miljard euro en een marktaandeel van drie procent in een uitbestedingsmodel is Argenta ook belangrijk voor de servicer. Door het aflopende contract stond Argenta echter voor de keuze verlengen of niet. Blijven was geen vanzelfsprekendheid, vertelt Sander Blommaert (foto), CEO Argenta Nederland. Daarvoor was een aantal harde garanties op verandering voor het intermediair en onszelf nodig. Die kreeg hij van Liesbeth Sinke, CEO Blauwtrust Groep en Quion.

“Argenta staat voor eenvoud en is rechtdoorzee. Daar past geen gedoe bij”

“Voor ons was het belangrijkste dat het anders moest”, blikt Blommaert terug. “Dat is van meet af aan ook de insteek van het gesprek geweest. Zowel Argenta als de met ons samenwerkende adviseurs hebben behoefte aan een hele goede service evenals moderne digitale functionaliteiten. Argenta kan het zich naar de concurrentie toe niet permitteren om achter te blijven. We maakten ons oprecht zorgen over de investeringsdrang van Quion op dat vlak. Voorwaarde voor verlengen was dat de procesmatige bediening van het intermediair voelbaar en aanmerkelijk moet verbeteren. Anderzijds is Argenta een Europese systeembank die onder ECB-toezicht staat. Dat betekent dat je volledig in control moet zijn, ook als je zaken uitbesteedt. De eisen van de toezichthouder worden steeds strenger en daaraan moet Quion dus ook kunnen blijven voldoen.”

Gewenste groei

Blommaert: “Met name de manier waarop we op deze punten met Quion kunnen gaan samenwerken is doorslaggevend geweest voor de keuze om te blijven. Vanuit het partnerschap mede invloed en sturing kunnen geven was voor Argenta heel belangrijk. Daarmee kunnen we onze gewenste groei blijvend realiseren. We zijn inmiddels al 27 jaar definitief gevestigd in Nederland. Met een vaste inrichting in Breda werkt Argenta in een mooi model. We zijn als klassieke spaarbank ijzersterk in Vlaanderen, de 2e grootste bank aldaar, die het groeiende spaargeld vooral in Nederlandse hypotheken blijft omzetten. Geen stunter, maar scherp en met twee benen stabiel sterk in beide landen. En onze groei moet gekenmerkt worden door eenvoud centraal te stellen. Een rechtdoorzee hypotheek zonder gedoe is ons streven, en het is fijn dat we in Quion de partner hebben dat voor het intermediair te realiseren.”

Nieuwe koers Quion

In januari werd bekendgemaakt dat Liesbeth Sinke de nieuwe CEO voor Blauwtrust Groep en Quion zou worden. Inmiddels is die benoeming ook formeel goedgekeurd. Ze kent de dynamiek van de hypotheekmarkt zowel vanuit een besturende als een toezichthoudende rol. Op groepsniveau heeft Sinke de ambitie om het groei- en transformatiepad voort te zetten dat de Blauwtrust Groep twee jaar geleden heeft ingezet. Sinke maakte sinds september vorig jaar al deel uit van de Raad van Commissarissen van de Blauwtrust Groep. Sinke: “Argenta was een van de eerste dossiers die ik op mijn bordje kreeg. Ga er maar aanstaan, net binnen en dan al meteen de grootste klant binnenboord zien te houden. Het mooie was dat Sander en ik elkaar zakelijk en privé al langer kenden en vriendschappelijk met elkaar omgingen. Maar vriendschappelijk en zakelijk zijn natuurlijk wel twee heel verschillende dingen. Hoewel voor mij in het begin de belangen niet op één lijn leken te liggen, kwamen we onafhankelijk van elkaar toch al heel snel op één lijn terecht. Daarmee was een goede basis gelegd om de vervolgstappen te zetten. De veranderingen die ik als commissaris voor ogen had voor Quion, bleken in grote lijnen naadloos aan te sluiten bij wat Argenta zei nodig te hebben.”

Lees het hele interview zonder inlog gratis in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute