Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. “Daar voeren wij op dit moment geen discussie over”, zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

Volgens hem wordt het aandeel wel onder de “eerlijke marktwaarde” verhandeld op de Londense beurs. Maar “simpelweg een nieuwe beursnotering” is volgens Sawan niet de oplossing om de waardering van Shell te verhogen. De bestuursvoorzitter maakt zich al langer zorgen over het aandeel dat in het Verenigd Koninkrijk volgens hem te goedkoop is.

Ben van Beurden, voormalig topman van Shell, zei onlangs dat hij verschillende voordelen ziet in een Amerikaanse beursnotering voor internationale oliemaatschappijen. Volgens hem hebben ze onder meer een betere toegang tot kapitaal en een “vriendelijkere” investeerdersbasis, zei Van Beurden.

De waarderingskloof tussen Europese en Noord-Amerikaanse olie- en gasbedrijven noemde Van Beurden een groot probleem. Een “positievere houding” in de VS ten opzichte van olie- en gasbedrijven is volgens hem gunstig voor de grote energieconcerns.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute