Motivatie verduurzamen gericht op korte termijn

Een beter milieu (36%) en het verlagen van de energierekening (35%) zijn de belangrijkste motivaties om een woning te verduurzamen. Daarmee hebben Nederlandse huishoudens voornamelijk een korte termijn focus bij verduurzaming. Het positieve is dat jongeren hier een duidelijke uitzondering vormen.

Dit en meer blijkt uit Duurzaam Wonen, een onderzoek (bestellen) van Multiscope onder bijna 5.792 respondenten. De Duurzaam Wonen monitor is een marktonderzoek dat inzicht geeft in behoefte, bestedingen, bezit, houding, intentie en kennis op het gebied van duurzaam wonen in Nederland. In het onderzoek zijn de cijfers en resultaten van meer dan 50 duurzame producten, aanpassingen, merken en aankoopkanalen meegenomen.

Korte termijn gericht

Er vond in het afgelopen jaar een opvallende verschuiving plaatst in de belangrijkste motivaties om een woning te verduurzamen. Het nastreven van een beter milieu daalde van 43% naar 36%.

Slechts 20% ziet de verduurzaming van hun woning als een goede investering naar de toekomst en 12% doet dit om de woning in waarde te laten stijgen. De meest genoemde motivaties zijn veel meer op de korte termijn gericht. Comfortabeler wonen is voor 30% een reden om de woning te verduurzamen.

Opvallend is dat 18- tot en met 34-jarigen aanzienlijk minder verduurzamen voor het milieu (27%) dan de andere leeftijdscategorieën. Deze leeftijdsgroep noemt wel relatief vaak dat het een investering is (23%) die zij willen terugverdienen wanneer de woning in waarde stijgt (13%).

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute