Aanklagers VS eisen drie jaar celstraf tegen oprichter Binance

Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance. Dat komt naar voren uit rechtbankdocumenten. Zhao staat in de Verenigde Staten terecht omdat hij met Binance antiwitwasregels zou hebben overtreden. Naar verwachting hoort hij volgende week zijn straf.

Zhao bekende al in november schuld, waarmee een einde kwam aan een langdurig onderzoek naar Binance. Uit dit onderzoek bleek dat de cryptobeurs naliet melding te maken van meer dan 100.000 verdachte transacties, waarbij organisaties zoals Hamas, Al Qaeda en de Islamitische Staat betrokken waren. Zhao stemde al in met het betalen van een boete van 50 miljoen dollar.

Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend ruim 4 miljard euro. Daarover bereikten de federale aanklagers en het bedrijf eerder al overeenstemming. Als onderdeel van die deal moet Binance ook vijf jaar door een onafhankelijk kantoor gecontroleerd worden op naleving van de regels.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute