Sociale hoogspanning bij Decathlon: vrees voor fors banenverlies in Willebroek

Er vindt deze ochtend een bijzondere ondernemingsraad plaats bij sportwinkelketen Decathlon. De bonden vrezen voor zwaar banenverlies, of zelfs mogelijk de sluiting, van het depot in Willebroek. Dat de directie het sociaal overleg beperkt tot een videocall van een kwartiertje, zet kwaad bloed.

Op de agenda: Om 10.30 uur vindt bij Decathlon een bijzondere ondernemingsraad over de logistieke activiteiten plaats via videoconferentie en om 10.45 uur wordt het personeel van het depot in Willebroek ingelicht over een belangrijke mededeling.

De vakbonden BBTK en ACV Puls vrezen voor een ontslagronde in het depot, waar 241 vaste werknemers aan de slag zijn plus nog tijdelijke contracten. Sommige geruchten spreken van een halvering van het personeelsbestand, maar de vakbonden sluiten niet uit dat de volledige sluiting van de site aangekondigd zal worden. “Dit komt bovenop de veelvuldige en veelal willekeurige ontslagen die sedert meer dan een jaar vallen in het magazijn”, zeggen de bonden in een mededeling.

Uitgezoomd: De sociale spanningen bij Decathlon lopen al enige tijd op. Volgens de vakbonden heeft de directie “een afkeer van sociaal overleg”.

Een videocall van een kwartiertje vinden ze onvoldoende en ook onwettig. “In ieder geval zullen vakbondssecretarissen en de verkozen afgevaardigden aanwezig zijn in de hoofdzetel te Evere om te laten vaststellen of Decathlon wel of niet een fysieke ondernemingsraad organiseert, zoals de wet voorschrijft“, zeggen de bonden. De bonden beweren dat de directie ook sociale vragen over het personeel in de winkels afketst. De sportwinkelketen lanceerde onlangs nog een herpositioneringsoperatie, waarbij het aantal eigen merken in de winkels drastisch ingekrompen wordt.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute