Personeel Picnic en flitsbezorgers heeft recht op toeslag

Medewerkers van onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers hebben gewoon recht op toeslagen voor het werken in de avonduren en op zondagen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

De zaak loopt al jaren. In 2019 spande FNV een rechtszaak tegen Picnic aan. De rechter oordeelde toen dat de supermarkt-cao voor maar een klein gedeelte van het Picnic-personeel bindend is. Toen FNV en CNV vervolgens de supermarkt-cao aanpasten, stapten Picnic en de flitsbezorgers naar de rechter.

Volgens de rechtbank zijn zowel Picnic als de flitsbezorgers gewoon werkgevers die een winkel exploiteren en vallen ze daarom onder de supermarkt-cao. De rechter wijst het argument van Picnic en de flitsbezorgers af dat hun bedrijfsmodel zodanig afwijkt van gewone supermarkten dat het een andere cao zou rechtvaardigen.

FNV noemt de uitspraak van de rechter een “enorme overwinning” voor de Picnic-medewerkers en het personeel van de flitsbezorgers. “De uitspraak bevestigt wat wij steeds hebben gezegd,” zegt FNV-bestuurder Michiel Boer. “Picnic is, zoals het zichzelf ook steeds in de markt heeft gezet, een supermarkt, alleen dan op wielen.”

Volgens FNV is de uitspraak belangrijk, omdat het concurrentie op arbeidsvoorwaarden in één en dezelfde sector tegengaat. “Vergelijkbare werkzaamheden moeten op dezelfde manier betaald worden. De uitspraak van de rechtbank bevestigt dit andermaal.”Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute