Deze Honda Civic is een opvallende overlever - In het Wild

Home Nieuws Honda Civic

In de jaren 80 en 90 waren de Honda's Civic niet aan te slepen in ons land. Veel exemplaren uit die tijd zijn er tegenwoordig echter niet meer, maar deze uit 1983 is er nog bij. Fris en fruitig, welteverstaan.

Menig Honda-dealer zal vast nog wel eens weemoedig terugdenken aan de tijd dat er vele duizenden auto's per jaar de showroom verlieten. De Civic had daarin het grootste aandeel en vooral in de jaren 80 ging het erg hard. Zo populair als zijn scherper gevormde opvolger was deze tweede generatie Honda Civic hier weliswaar niet, maar toch zijn er ook van deze Civic heel wat gesleten. In het bouwjaar van dit door collega Joost Boers gespotte exemplaar, 1983, verkocht Honda er hier maar liefst 5.258.

Meer dan enkele tientallen daarvan zullen er nu niet meer zijn en ze zijn vast ook niet allemaal zo netjes als deze. We spotten een beetje kleurverschil hier en daar, maar dat is het ook wel. Voor de rest staat de toch echt al 41 jaar oude Japanner er nog knap bij. Dat is een prestatie op zich, want roest was ook bij deze Civic wel een gevreesde vijand. Als er niet gelast en gespoten is aan deze Civic, dan heeft hij waarschijnlijk gewoon een heel voorzichtige behandeling gekregen van zijn eigenaren. Bijzonder, want echt een speciale Civic is het niet per se. Het is een Luxe, die ondanks zijn naam eigenlijk niet eens per se was voor wie met een heel ruime beurs winkelde bij de Civic-dealer, dan ging je namelijk voor de S.

Zo'n vier maanden geleden raakte iemand zodanig gecharmeerd van het totaalplaatje, dat diegene besloot om deze Civic over te nemen. Dat is ongetwijfeld een liefhebber. De vorige eigenaar bleef 'm zo'n zeven jaar trouw en sleepte 'm, af en toe wel met een melding, door de keuringen. De volgende staat op de rol voor over een kleine twee maanden. Als de optische staat de technische staat weerspiegelt, moet dat goedkomen!

SignalementMerk Honda Model Civic Luxe Carrosserie 3-deurs, hatchback Transmissie 5 versnellingen, handgeschakeld Aandrijving achterwielaandrijving Prijs € 7.712 SpecificatiesBrandstof benzine Motor 4-cil. in lijn Cilinderinhoud 1.335 cc Maximaal vermogen 44 kW / 60 pk bij 5.500 tpm Maximaal koppel 99 Nm bij 3.000 tpm Inhoud brandstoftank 41 l Lengte / breedte / hoogte 3.760 mm / 1.580 mm / 1.350 mm Wielbasis 2.250 mm Massa leeg 736 kg Laadvermogen 454 kg Aanhangermassa geremd / ongeremd 700 kg / 368 kg Banden155SR13PrijzenTopsnelheid 150 km/h Uitgebreide specificaties Honda Honda Civic In het wild Classic Cars & Youngtimers Tweedehands auto Lees ookNieuwsIn het Wild: Honda Civic (1983)NieuwsDeze Opel Olympia Rekord is een verre voorvader van de Insignia – In het WildNieuwsCitroën DS Break: zweven met het hele gezin - In het WildNieuwsDe Volvo 780 was een bijzondere Italiaanse Zweed - In het WildNieuwsDeze 41-jarige Volkswagen Passat wordt nog altijd flink gebruikt - In het WildNieuwsDeze Simca 1100 was ooit bijzonder modern - In het Wild const selector = '.l-body > .tekst > p'; const condition = 3; injectLongReadAdvertisementR2 (selector, condition); function injectLongReadAdvertisementR2 (selector, condition) { const pObjects = $(selector); if (selector && condition && pObjects.length > condition + 2) { let injectPos = pObjects.length - 2 var p = pObjects[injectPos]; $(".ad-in-article-container").appendTo($(p)); return; } $(".ad-in-article-container").remove(); }

Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute