Droom week Marijke Groenewoud: wint kunstijsmarathon na zeges op natuurijs en langebaan

Marijke Groenewoud beleeft een droomweek op het ijs. Zaterdag won ze de Rein Zwart Bokaal, oftewel de 11e marathon die meetelt voor de Marathon Cup. De schaatsster van Albert Heijn Zaanlander sloeg ook al toe bij de EK afstanden in Thialf en op het natuurijs te Winterswijk en Noordlaren.

Groenewoud bleef op het kunstijs van Heerenveen haar teamgenoot Irene Schouten voor. Esther Kiel werd 3e. Nadat Groenewoud met nog 15 rondes te gaan uit een 11 vrouwen tellende kopgroep ontsnapte, was de strijd om goud eigenlijk wel gestreden. Ze was de enige deelneemster die het peloton inhaalde. Klassementleidster Elsemieke van Maaren had een mindere dag. Ze aws absent in de kopgroep. Schouten neemt nu het oranje leiderspak van Van Maaren over.

Marijke Groenewoud blijft maar winnen. Ze won de Marathon Cup in Heerenveen.In Thialf zat Groenewoud in een kopgroepje met meer prominenten, zoals Nederlands kampioene Irene Schouten, Irene werd tweede, de derde plaats was voor Esther Kiel. pic.twitter.com/iluNe9LOTs