Lakeside-winnaar Andy Baetens pakt PDC-tourcard na dagzege Q-School

Andy Baetens heeft zaterdag een PDC-tourcard veroverd. De Belg, in 2023 winnaar van het WK darts van de bond WDF in Lakeside, was de dagwinnaar bij de Q-School van de bond PDC.

The Beast kwam op de eerste 2 dagen van het kwalificatietoernooi niet goed uit de verf. Hij werd telkens zo snel uitgeschakeld, dat hij nog op 0 punten stond. Die zwakke start boeide gelijk niet meer, toen hij op dag 3 in de finale met 6-5 won van Radek Szaganski. Dagwinnaars verdienen namelijk direct een felbegeerde tourcard, waarmee ze de komende 2 jaar mee mogen doen op de Pro Tour van de PDC. Q-School Zondag is de laatste dag van Q-School 2024. Dan komt er weer een dagwinnaar. Vervolgens krijgt de top 13 van de ranglijst een tourcard. Sommige spelers hebben al genoeg puntjes bij elkaar gegooid om sowiesie in die top 13 te eindigen. Een van hen is Jules van Dongen.

BAETENS BAGS HIS TOUR CARD! 🇧🇪Darting drama in Kalkar, as Andy Baetens defies a spirited fightback from Radek Szaganski to triumph 6-5 in Saturday's European Q School final!The Belgian holds his nerve to secure a PDC Tour Card for the first time in his career👏 pic.twitter.com/KHRk7U6ey1

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 13, 2024

Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute