Het nijntje museum heeft een miljoen euro gekregen voor een uitbreiding van de BanGiro Loterij. Daarnaast draagt ook Mercis, de uitgever van nijntje,

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum
Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum
  • 2019-02-06 08:25:04 10 maanden geleden
  • keer bekeken 2,821
33
gedeelde

Het nijntje museum heeft een miljoen euro gekregen voor een uitbreiding van de BanGiro Loterij. Daarnaast draagt ook Mercis, de uitgever van nijntje, een miljoen euro bij aan de uitbreiding van het museum.

Het museum voor peuters en kleuters in het centrum van Utrecht is pas verbouwd en is zo succesvol dat het vaak is uitverkocht. Marco Grob, zakelijk directeur: “We zijn daarom ontzettend blij dat Mercis bv en de BankGiro Loterij ons nu opnieuw ondersteunen en dat we daarmee het museum kunnen vergroten. In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden.’

Het nieuwe museum krijgt er 500 vierkante meters bij voor meer tentoonstellingsruimte, garderobe en de routing voor bezoekers in het museum wordt verder verbeterd.

Wat denk je van dit verhaal?
Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

Als alles goed verloopt, verhuist ’t Hoogt naar Central Studios. Het gemeentebestuur is positief over de plannen en geeft groen licht voor het maken van een concreet plan voor de invulling van het pand als instituut voor beeldcultuur. Ook het Nederlands Film Festival, Fotodok en Media Maakruimte sluiten aan.

Filmtheater ’t Hoogt heeft eind 2018 de historische panden in de binnenstad verlaten. De eigenaar gaat de panden aan het Hoogt verbouwen tot appartementen en de ‘nieuwbouw’ aan de Slachtstraat wordt verkocht. Zondag 30 december was de laatste dag dat de deuren open waren voor filmvertoningen. Daarmee kwam op deze locatie na 46 jaar een einde aan het oudste filmtheater van het land.

Filmtheater ’t Hoogt is met diverse partijen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk werden de pijlen gericht op het Werkspoorkwartier. Daar wil ’t Hoogt samen met anderen een ‘culturele hotspot’ creëren waar bewegend beeld en audiovisuele technologie centraal staat.

Central Studios

Deze plek is nu gevonden in de vorm van het pand van Central Studios. Het gemeentebestuur ziet het plan ook zitten en heeft groen licht gegeven voor het uitwerken van het concept. Directeur van ’t Hoogt, Rianne Brouwers: “We zijn uiteraard erg blij met dit besluit, het is echt een steuntje in de rug. In het nieuwe pand willen we een plek voor beeldcultuur gaan creëren, voor de hele stad. Want het Werkspoorkwartier ligt geografisch in het midden van Utrecht, en we willen dus ook alle bewoners uit alle wijken aanspreken. Het gebied is de afgelopen jaren sowieso sterk in ontwikkeling en het is mooi om daaraan bij te dragen.”

De ambitie is om op deze plek een doorstart te maken tot een nieuw podium voor beeldcultuur. Beginnende en gevestigde makers krijgen dan een podium om hun werk te laten zien aan het publiek en kinderen en jongeren moeten hier straks leren digitale media zoals film te gebruiken om hun verhaal te vertellen en verhalen van anderen beter leren begrijpen. Educatie gaan naast het vertonen van films een belangrijke rol spelen.

Businesscase

De nieuwe locatie, waar dus ook andere partijen bij betrokken zijn is nu op conceptueel niveau vormgegeven. De volgende stap is om de haalbaarheid uit te werken in een businesscase. De komende maanden gaat een onafhankelijke partij dit uitwerken. Als grote evenementenlocatie zal Central Studios dan stoppen met te bestaan.

Op dit moment heeft ’t Hoogt geen eigen gebouw waar films worden vertoond. Onder de noemer ’t Hoogt on Tour gaat het filmtheater in 2019 de wijken in. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert het theater films, documentaires en klassiekers. Op verschillende locaties zoals de Metaal Kathedraal, Wijkcultuurhuis Stefanus in Overvecht en de Nijverheid worden deze vertoond.

 

Geachte Verleiders … jullie speelden iets te veel met de waarheid

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan de acteurs van De Verleiders: verwarring scheppen kent een grens. Wie daaroverheen gaat, wordt ongeloofwaardig.

Vooropgesteld: jullie zijn vijf acteurs. Acteurs spelen met de waarheid. Prima als dat verwarring oplevert.

De vraag is echter: hoeveel verwarring kan het publiek aan? Ik moet onwillekeurig denken aan het toneelstuk Going to the Dogs van Wim T. Schippers. Daarin banjerden in 1986 zes ‘tot acteurs opgeleide’ politiehonden ruim een uur lang over het toneel van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Nog weken werd er nagepraat: was dit kunst of onzin?

9/11 een complot?

Begin april vorig jaar betoogde een van u, acteur en cabaretier George van Houts, aan tafel bij Jeroen Pauw dat ‘9/11’ een inside job was. Het gesprek moest reclame zijn voor de voorstelling Kom Plot, waarin Van Houts ‘op een soort TEDx-achtige manier’ de ‘waarheid’ zou ontmaskeren achter de aanslagen van 11 september 2001.

Ook nu veel discussie achteraf. Moest dit worden gezien als theaterstatement? Daarvoor viel weinig te zeggen: Van Houts ontpopt zich stelselmatig als complotdenker – vooral ook buiten de bühne.

Onzin én kaarten verkopen aan tafel bij DWDD

Begin deze week zaten jullie samen aan tafel, Van Houts erbij, dit keer bij Pauws VARA-collega Matthijs van Nieuwkerk. Het ging over massale schending van onze privacy door tech-bedrijven en inlichtingendiensten. Opnieuw buitelden groteske doembeelden over tafel. En opnieuw bleek het talkshowbezoek een nadrukkelijke uitnodiging om tickets te kopen voor een theaterproductie over het onderwerp.

Al snel prikte RTL Z-tech-redacteur Daniël Verlaan de flagrante onzin door die aan de talkshowtafel werd gedebiteerd. Zijn serie genadeloze tweets leidde tot een storm van protest van andere deskundigen, argeloze kijkers en zelfs van een minister – en tot excuses van Van Nieuwkerk. Jullie zelf stelden na de déconfiture halfslachtig dat jullie uitspraken ‘in een theatrale context van de voorstelling’ moesten worden gezien.

Punt maken en discussie uitlokken

Communicatief gezien – en daar zijn we hier voor – al niet best. Maar: we hadden het kunnen weten, gezien Van Houts’ eerdere optreden en jullie eerdere voorstellingen over vastgoed en geld: scherp en vaak vet aangezet om ‘een punt te maken’ en ‘discussie uit te lokken’.

Maar donderdag volgde de nekslag. Een andere tech-journalist, Brenno de Winter, vertelde bij BNR dat jullie eigen website, waarop kaartjes voor de voorstellingen kunnen worden geboekt, zich niet aan de Nederlandse Telecommunicatie- en de Europese Privacywet houdt. Waar aanbieders van websites hun bezoekers verplicht moeten vragen of hun ‘zoekvoorkeuren’ mogen worden gevolgd, laat jullie site dat na – terwijl bezoekers van de site wel digitaal kunnen worden gevolgd. Bepaald beangstigend, om jullie eigen terminologie te gebruiken. De reactie, opnieuw: het hoort bij de show.

Verwarring scheppen is gebonden aan een onzegbare, maar tegelijkertijd voor iedereen invoelbare grens. Wie daaroverheen gaat, wordt ongeloofwaardig. Zelfs als acteur.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures