Als alles goed verloopt, verhuist ’t Hoogt naar Central Studios. Het gemeentebestuur is positief over de plannen en geeft groen licht voor het maken

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios
Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios
  • 2019-02-05 19:25:09 8 maanden geleden
  • keer bekeken 3,294
42
gedeelde

Als alles goed verloopt, verhuist ’t Hoogt naar Central Studios. Het gemeentebestuur is positief over de plannen en geeft groen licht voor het maken van een concreet plan voor de invulling van het pand als instituut voor beeldcultuur. Ook het Nederlands Film Festival, Fotodok en Media Maakruimte sluiten aan.

Filmtheater ’t Hoogt heeft eind 2018 de historische panden in de binnenstad verlaten. De eigenaar gaat de panden aan het Hoogt verbouwen tot appartementen en de ‘nieuwbouw’ aan de Slachtstraat wordt verkocht. Zondag 30 december was de laatste dag dat de deuren open waren voor filmvertoningen. Daarmee kwam op deze locatie na 46 jaar een einde aan het oudste filmtheater van het land.

Filmtheater ’t Hoogt is met diverse partijen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk werden de pijlen gericht op het Werkspoorkwartier. Daar wil ’t Hoogt samen met anderen een ‘culturele hotspot’ creëren waar bewegend beeld en audiovisuele technologie centraal staat.

Central Studios

Deze plek is nu gevonden in de vorm van het pand van Central Studios. Het gemeentebestuur ziet het plan ook zitten en heeft groen licht gegeven voor het uitwerken van het concept. Directeur van ’t Hoogt, Rianne Brouwers: “We zijn uiteraard erg blij met dit besluit, het is echt een steuntje in de rug. In het nieuwe pand willen we een plek voor beeldcultuur gaan creëren, voor de hele stad. Want het Werkspoorkwartier ligt geografisch in het midden van Utrecht, en we willen dus ook alle bewoners uit alle wijken aanspreken. Het gebied is de afgelopen jaren sowieso sterk in ontwikkeling en het is mooi om daaraan bij te dragen.”

De ambitie is om op deze plek een doorstart te maken tot een nieuw podium voor beeldcultuur. Beginnende en gevestigde makers krijgen dan een podium om hun werk te laten zien aan het publiek en kinderen en jongeren moeten hier straks leren digitale media zoals film te gebruiken om hun verhaal te vertellen en verhalen van anderen beter leren begrijpen. Educatie gaan naast het vertonen van films een belangrijke rol spelen.

Businesscase

De nieuwe locatie, waar dus ook andere partijen bij betrokken zijn is nu op conceptueel niveau vormgegeven. De volgende stap is om de haalbaarheid uit te werken in een businesscase. De komende maanden gaat een onafhankelijke partij dit uitwerken. Als grote evenementenlocatie zal Central Studios dan stoppen met te bestaan.

Op dit moment heeft ’t Hoogt geen eigen gebouw waar films worden vertoond. Onder de noemer ’t Hoogt on Tour gaat het filmtheater in 2019 de wijken in. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert het theater films, documentaires en klassiekers. Op verschillende locaties zoals de Metaal Kathedraal, Wijkcultuurhuis Stefanus in Overvecht en de Nijverheid worden deze vertoond.

 

Wat denk je van dit verhaal?
Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht