3FM Serious Request kent dit jaar een andere opzet dan andere jaren. Er is geen glazen huis meer, maar een hoofdkantoor: TivoliVredenburg. De dj’s kr

3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?

3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?

3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?

3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?

3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?
3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?
  • 2019-02-01 10:25:27 10 maanden geleden
  • keer bekeken 3,628
0
gedeelde

3FM Serious Request kent dit jaar een andere opzet dan andere jaren. Er is geen glazen huis meer, maar een hoofdkantoor: TivoliVredenburg. De dj’s krijgen in het hele land opdrachten die ze moeten uitvoeren.

In de week voor kerst lopen drie teams met twee 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie om uiteindelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht. Eén van de dj’s is Sander Hoogendoorn die eerder deze week werd geïnterviewd door DUIC.

Er wordt radio gemaakt in TivoliVredenburg en op de verscheidene locaties. Bij 3FM Serious Request: Lifeline hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld. Daarnaast organiseert 3FM in TivoliVredenburg een festival met onder meer optredens, workshops, lezingen, talks, games en karaoke.

Het programma in Utrecht begint op dinsdag 18 december met een Hollandse avond. Met 3FM Serious Request: Lifeline zet de NPO zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. “Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.”, aldus de organisatie.

Programma (klik op de links in het programma voor tickets)


20.00 – 23.00 – Hollandse Avond (met o.a. Frans Duijts, René Karst en Vinzzent)


14.30 – 16.15 – Carry Slee & De Jeugd van Tegenwoordig
19.30 – 22.00 – SYML


18.45 – 22.00 – Langs de Lifeline (voetbalavond)


10.00 – 22.00 – Mapathon
19.30 – 23.30 – Franks Feestje


14.00 – 17.00 – Demomiddag
19.30 – 23.30 – Franks Feestje


17.30 – 21.00 – Eindshow

Als alle dj’s hun weg naar Utrecht hebben gevonden wordt tijdens de eindshow het totaal opgehaalde bedrag bekendgemaakt. Dan komen onder meer De Staat, HAEVN, RONDÉ en Blaudzun optreden.

Wat denk je van dit verhaal?
3FM Serious Request met hoofdkwartier in TivoliVredenburg; Wat is er allemaal te doen?

Utrecht potentiële cultuurmetropool volgens experts

Utrecht heeft de potentie om door te groeien tot een inclusieve culturele metropool, dat stelt een visitatiecommissie van 33 experts die de Utrechtse cultuursector heeft beoordeeld.

De bevindingen van de commissie zijn in een rapport aangeboden aan de wethouder cultuur Anke Klein. De commissie bezocht 58 culturele instellingen die vanuit de cultuurnota momenteel subsidie ontvangen van de gemeente. De beoordeling is op onder andere de kwaliteit van het aanbod, eerlijke beloning en samenwerking met andere partijen in de stad. Per instelling is een rapportage gemaakt.

De commissie is overwegend positief over de Utrechtse cultuursector. Het aanbod zou ‘aantrekkelijk en dynamisch’ zijn met instellingen en festivals die zich kenmerken door een ‘onderscheidende internationale programmering’.

In het rapport worden ook zaken genoemd die nog beter kunnen. Zo loopt Utrecht achter als het gaat om nieuwe generaties: “Er wordt nog te vaak in stereotypen gedacht en te weinig vanuit de wensen en omgangsvormen van nieuwe generaties.”

De commissie vraagt ook aandacht voor de grote behoefte aan artistieke, financiële en fysieke ruimte voor talentvolle makers.

Wethouder Klein over het rapport: “Het is uitgebreid, zorgvuldig en constructief. Als ik het lees ben ik trots op de Utrechtse cultuursector. We hebben de bewoners en bezoekers veel te bieden. De kanttekeningen die worden geplaatst herkennen we grotendeels en met veel punten zijn we al aan de slag.” Het rapport is een tussenevaluatie die de gemeente gebruikt bij het opstellen van de nieuwe cultuurnotaperiode 2021-2024.

Utrecht op weg naar inclusieve culturele metropool? Wat wordt daarmee bedoeld?

Er is een uitgebreid rapport verschenen over de cultuursector in Utrecht. Met de naam ‘Utrecht, op weg naar een inclusieve culturele metropool’ zijn er aanbevelingen geschreven en is er een analyse gemaakt van de huidige sector. Een overzicht van de belangrijkste bevindingen in het rapport.

Er zijn door 33 experts gesprekken geweest met 58 culturele instellingen. De bevindingen zijn gepubliceerd in een visitatierapport. Het rapport is een tussenevaluatie die de gemeente gebruikt bij het opstellen van de nieuwe cultuurnotaperiode 2021-2024. Voor die periode moeten culturele organisaties (opnieuw) aanvragen doen voor subsidie.

Behoefte aan verdieping

In het algemeen is er behoefte aan verdieping, nieuwe manieren van kijken, werken en communiceren in de cultuursector. De passie, de veerkracht en de veelzijdigheid van de Utrechtse culturele sector zijn kwaliteiten die de visitatiecommissie heeft opgemerkt.

Voorzitter Ernestine Comvalius schrijft in haar voorwoord: “Utrecht kan trots zijn op de culturele sector. De stad heeft het namelijk in zich om de komende periode uit te groeien tot een inclusieve culturele metropool.”

Inclusieve metropool?

Utrecht bruist volgens de commissie van de nieuwe ontwikkelingen. Daarom is er potentie door te groeien tot een inclusieve culturele metropool. TivoliVredenburg, de Stadsschouwburg Utrecht en het Centraal Museum worden genoemd als iconen in de stad. Ook festivals als Le Guess Who?, het Internationaal Literatuurfestival, het Nederlands Film Festival, SPRING en Festival Oude Muziek worden geroemd om hun onderscheidende internationale programmering, zichtbaarheid en aantrekkingskracht.

Utrecht zou echter meer moeten investeren crossovers tussen kunst en onderwijs en welzijn. “Wij pleiten voor een aantal nieuwe, verruimende definities als vervanging van bestaand jargon binnen het culturele veld”, aldus de commissie. Het gaat dan vooral om ‘culturele diversiteit’: dat zou minder over culturele achtergrond moeten gaan, maar meer over ‘inclusiviteit’ en ‘intersectionaliteit’. Een inclusieve benadering wil zeggen dat er ruimte is waarin iedereen mee kan doen en verschillende perspectieven zijn. Intersectionaliteit gaat over terreinen die elkaar overlappen, want de interactie kan tot meerwaarde leiden.

De commissie stelt verder dat het positief is dat het publiek steeds eerder in het maakproces wordt betrokken. Publiekswerking, publieksbereik, participatie en educatie wordt als een integrale taak voor elke organisatie gezien.

Kritiek

De visitatiecommissie heeft naast een breed cultureel aanbod uiteraard ook geconstateerd dat veel zaken beter kunnen. Zo loopt Utrecht achter als het gaat om ‘Cultuur voor iedereen’. De stad loopt daarin achter op de andere grote steden, maar ook op het rijksbeleid.

Het thema om cultuur breed toegankelijk te maken is wel bespreekbaar, maar er zijn te veel drempels om het om te zetten in actie. Er is onvoldoende kennis, ervaring en netwerk. “Ook signaleren wij een weinig proactieve houding om extern naar deskundigheid te zoeken. De vraag hoe instellingen de drempels kunnen verlagen om dit proces te versnellen, zien wij als urgent en als een uitdaging voor de komende periode.”

Stereotypen

Het cultuuraanbod is te veel gedacht vanuit stereotypen, merken de experts. Er wordt te weinig gedacht vanuit de wensen en de omgangsvormen van nieuwe generaties. Daarom is het belangrijk een visie op het profiel van de huidige en toekomstige kunst en cultuurmakers en -producers te ontwikkelen.

“De visie op culturele diversiteit vraagt om een eigentijds benadering die rechtdoet aan nieuwe ontwikkelingen bij de jonge generaties binnen de diverse doelgroepen. Ook staat het denken over culturele diversiteit niet los van het denken over internationalisering. Een inclusieve benadering, waarbij het vanzelfsprekend is om ook het onbekende te programmeren.”

Nachtleven bruist niet

Utrecht heeft zich jarenlang geprofileerd als een hoogopgeleide stad van kennis en cultuur. Daarmee wordt echter een groot deel van de Utrechtse bevolking niet aangesproken. Aanbevelingen om dit te verbeteren zijn bijvoorbeeld ruimte voor urban art.

Ook moet er een bruisender cultureel nachtklimaat komen: “Het Utrechtse nachtleven lijkt als het gaat om aanbod en locaties buiten de singel, achter te blijven ten opzichte van andere grote steden. Terwijl een experimenteel en spannend nachtaanbod onontbeerlijk is voor een inclusieve culturele metropool.”

Ruimtegebrek

Het ontbreekt in Utrecht nog altijd aan voldoende werkruimtes voor kunstenaars. De commissie wil dan ook dat de gemeente daarop zal inzetten. Met name presentatieruimtes voor beeldend kunstenaars en oefenruimtes voor bijvoorbeeld muzikanten worden gemist. Ook moeten er betere doorgroeimogelijkheden voor talentvolle makers worden ontwikkeld.

Utrecht moet zich volgens de commissie verder profileren als stad van kunst en cultuur. Daarvoor moet meer aandacht en sturing vanuit de gemeente, als ambassadeur, komen. Ook moet de sector daar harder aan trekken; de culturele iconen van Utrecht moeten daarin het voortouw nemen.

Radicaliteit

Een aantal weken geleden publiceerden een aantal kunstenaars, waaronder Dries Verhoeven, een Code Radicaliteit om meer ongevraagde kunst te maken. De commissie onderschrijft de waarde van zo’n code. “Wij vinden het, zeker binnen een stad in transitie, belangrijk die vrijheid te behouden. Verantwoording over bezoekersaantallen, financiën en het voldoen aan alle criteria staan veelal haaks op ruimte voor experiment, dit terwijl nieuwe ontdekkingen meestal niet op de gebaande paden te vinden zijn.”

Ook initiatieven waarvan het rendement van tevoren niet vaststaat verdienen ruimte om zich te kunnen ontwikkelen.

Conclusie

Utrecht kan volgens de experts trots zijn op de kunst- en cultuursector, maar toch blijft het de vraag hoe Utrecht zich kan ontwikkelen tot een culturele metropool die inclusief is. Daar moet de focus op liggen, want ‘een inclusieve kunst- en cultuursector zien wij als de kern, waarbij zowel makers als het publiek centraal staan’. Instellingen moeten nadenken hoe zij dat aan hun missie en visie kunnen koppelen.

Al met al vindt de commissie de tijd rijp op de horizon van de cultuursector verder te verruimen, ‘op weg naar een inclusieve culturele metropool’.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures