Gerucht: Beamdog werkt aan nieuwe Planescape-game - America News

Gerucht: Beamdog werkt aan nieuwe Planescape-game

credit: eurogamer.nl
  • 9 dag geleden
  • 1 views

Ontwikkelaar Beamdog werkt mogelijk aan een nieuwe game in het Planescape-universum. Dat blijkt uit een documentaire over de ontwikkelaar.

Beamdog is een Canadese ontwikkelaar die remasters van onder andere Baldur's Gate heeft gemaakt. In de documentaire wordt kort ingegaan op het werk van de ontwikkelaar. Op een scherm van een ontwikkelaar is even een illstratie van de 'Fated' te zien.

De Fated is een factie die je in Planescape: Torment kunt tegenkomen. De naam van de folder waar de illstratie in zit heet tevens 'Planescape: Unraveled', wat ook lijkt te suggereren dat Beamdog inderdaad aan een Planescape-game werkt.

Beamdog heeft nog niet op de geruchten gereageerd. Planescape: Torment-maker Chris Avellone meldt echter wel via Twitter dat zijn 'dagboek is bijgewerkt'. Dat is een verwijzing naar een feature uit de eerste Planescape-game.

De Planescape-setting is in de jaren 90 bedacht door David Cook. De setting valt binnen het Dungeons & Dragons-multiversum en legt de nadruk op verschillende dimensies en buitenaardse werelden. Planescape: Torment is de enige game die deze setting gebruikt.

Ontwikkelaar InXile heeft eerder dit jaar echter wel een spirituele opvolger van Planescape: Torment uitgebracht. Deze game gebruikt de Numenera-setting als basis. Bruce zijn Torment: Tides of Numenera review lees je hier nog eens.