Rolls-Royce Dawn volgens Spofec  - America News

Rolls-Royce Dawn volgens Spofec

credit: autoweek.nl
  • 8 dag geleden
  • 1 views
De afdeling van tuner Novitec die zich bezighoudt met het aanpassen van Rolls-Royces heeft zich op de Dawn gestort. De opengewerkte nobele Engelsman komt niet ongeschonden van de snijtafel vandaan.

Eerder zagen we van Spofec al een Ghost en een Wraith en ook de Dawn is al eens door de tuner aangepakt, al sprongen de creatieve heren en dames toen subtieler met de luxueuze cabriolet om. Spofec presenteert nu de Dawn 'Overdose', een behoorlijk uitgebouwde variatie op het Dawn-thema.

De Dawn krijgt van Spofec een volledig uit koolstofvezel opgetrokken widebody-kit aangemeten, een set die bestaat uit een hele rits bumpers, sideskirts en spoilers. De opgeklopte wielkasten worden opgevuld door 22-inch metende wielen. Spofec meldt dat ook de luchtvering is aangepast om te voorkomen dat het enorme schoeisel langs de wielkasten schraapt.

De van origine 632 pk en 800 Nm sterke 6,6-liter grote V12 in de imposante neus is na de Spofec-kuur goed voor 687 pk en 980 Nm koppel. Daarmee staat een snelheid van 100 km/h in 4,6 tellen op de klok (-0,3 sec). In totaal worden acht 'Overdoses' geproduceerd.