Larsson lichtpuntje bij pover Feyenoord - America News

Larsson lichtpuntje bij pover Feyenoord

credit: rtlnieuws.nl
  • 23 dag geleden
  • 5 views

Sam Larsson heeft Feyenoord naar de achtste finales van de KNVB-beker geholpen. De aanvaller had met drie doelpunten een groot aandeel in de thuiszege op de Amsterdamse amateurs van AVV Swift (4-1).

Larsson kreeg op de linkerflank de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius. De Zweed greep zijn kans, maar dat kon lang niet voor al zijn ploeggenoten worden gezegd. Feyenoord deed allesbehalve aan klantenbinding tegen de hoofdklasser die vanaf de twaalfde minuut met tien man speelde. Swift, uitkomend op het vijfde niveau van Nederland, wist er ook in ondertal een kleine zeventig minuten een wedstrijd van te maken.

Vlak na de openingstreffer van Larsson kreeg Nik Gabel een rode kaart voor een strafschop die hij veroorzaakte. Michiel Kramer legde de bal op elf meter maar zag zijn inzet gekeerd door Bodgan Constanstin, de doelman die in de eerste ronde tijdens een strafschoppenserie tegen bekerhouder Vitesse uitblonk. De tweede treffer van Larsson liet tot blessuretijd van de eerste helft op zich wachten.

Rust voor basisspelers

Trainer Giovanni van Bronckhorst maakte van de gelegenheid gebruik om Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi rust te gunnen. Dylan Vente debuteerde in de basisformatie van de landskampioen. Ook Kenneth Vermeer verscheen weer eens aan de aftrap. De doelman beleefde aanvankelijk een rustige avond in De Kuip, maar was in de vijftigste minuut kansloos na een prachtig afstandsschot van Max van Wakeren. Even na de 2-1 voorkwam hij dat Van Wakeren gelijk maakte.

Swift mocht heel even hopen op een stunt maar incasseerde in de 67e minuut de 3-1. Kramer revancheerde zich enigszins voor zijn misser vanaf elf meter in het begin van de wedstrijd. Larsson zorgde in de 88e minuut nog voor een marge van drie doelpunten verschil.