LIVE: Pantilimon houdt Pröpper van scoren af - America News

LIVE: Pantilimon houdt Pröpper van scoren af

credit: ad.nl
  • 4 dag geleden
  • 0 views
 geen nieuwe berichten

Weer een prima actie van Aké, die de bal onderschept en Babel in stelling brengt. De aanvaller stuit echter op Pantilimon, die hiermee al voor de tweede keer een Oranje-treffer voorkomt.

Goede aanval van Oranje! Aké stuurt Memphis diep op links, die op zijn beurt Pröpper voor de goal bedient. Pantilimon kan echter redding brengen.

Memphis probeert het uit een vrije trap, maar Pantilimon kan redding brengen. Ook de rebound van Aké met het hoofd is een prooi voor de Roemeense keeper.

Oranje lijkt te hebben geleerd van de kritiek op de wedtrijd in Schotland, en probeert de bal snel vooruit te spelen. Dat lukt echter niet altijd door slordige passing.

Blind verspeelt de bal rond de middencirkel, waarop Bicfavi het direct van grote afstand probeert omdat Cillessen wat voor zijn doel staat. De poging komt echter niet in de buurt van het doel van Oranje.

Blind speelt Memphis aan in de diepte, maar de Lyon-aanvaller kan de bal niet aannemen. Een slordig, rommelig begin van de wedstrijd.

Aftrap eerste helft! De laatste interland van bondscoach Dick Advocaat is onderweg.

,,Ik benader dit duel als alle andere wedstrijden'', liet Advocaat vooraf weten bij SBS6. ,,Ja, het lijkt me nu wel duidelijk dat dit mijn laatste wedstrijd is bij het Nederlands elftal. Nee, officieel heb ik het nog steeds niet gezegd, maar wat is officieel?''

De warming up van de Oranje-spelers. Nog een kwartier tot de aftrap.

Bij de Roemenen een oude bekende: voormalig Ajacied Bogdan Lobont als reservekeeper op de bank. Hij is inmiddels 39 jaar oud en staat nog altijd onder contract bij AS Roma. Maar daar speelt hij nooit.

© anp

De wedstrijd wordt vanavond gespeeld in Arena Nationala in Boekarest. Deze thuishaven van Steaua Boekarest biedt plaats aan 55.600 toeschouwers en werd geopend in 2011.

Nederland speelde er eenmaal eerder een interland. Op 16 oktober 2012 won Oranje er een WK-kwalificatiewedstrijd: 1-4. De enige speler van vanavond die toen ook in de basis stond bij Nederland: Kevin Strootman.

Bij gebrek aan een echte centrumspits kiest Advocaat weer voor een beweeglijke en snelle voorhoede, die bestaat uit Ryan Babel, Memphis Depay en Steven Berghuis, die het vandaag mag proberen op de plek van Quincy Promes.

Advocaat wil zijn derde periode als bondscoach van Oranje graag afsluiten met een overwinning. In dat geval viert de Hagenaar zijn 37ste overwinning met Oranje en neemt hij het record, dat Advocaat nu nog deelt met Bob Glendenning, alleen in handen.

Donny van de Beek hoopt in Boekarest als invaller te kunnen debuteren voor Oranje. Bondscoach Dick Advocaat beloofde de middenvelder van Ajax in het veld te brengen als de stand dat toelaat.

© ANP

Dit is de opstelling die de Roemeense bondscoach Cosmin Contra vanavond het veld in stuurt.

Roemenië: Pantilimon; Balasa, Chiriches, Moti, Ganea; Chipciu, Hoban, Bicfavi, Tanase; Budescu, Tucudean

Geen verrassingen in de formatie van Oranje. Matthijs de Ligt vervangt de zieke Karim Rekik. Verder zijn er basisplaatsen voor Joël Veltman, Davy Pröpper en Steven Berghuis.

Dit zijn de elf namen die Dick Advocaat het veld in stuurt.

© s

Goedenavond, welkom in het liveblog van de laatste interland van 2017 van het Nederlands Elftal. Oranje gaat het om 20.00 uur in Boekarest opnemen tegen Roemenië in een oefenduel, mis hier niets.

geen oudere berichten