Ebecilio vindt onderdak bij NEC - America News

Ebecilio vindt onderdak bij NEC

credit: ad.nl
  • 8 dag geleden
  • 1 views

De centrale middenvelder is hersteld van die aandoening. Door een intensief traject te volgen onder begeleiding van de medische staf van NEC wil hij zich weer klaarstomen voor het profvoetbal. Het is de bedoeling dat de Rotterdammer op termijn aansluit bij Jong NEC.

Syndroom

Ebecilio werd in de zomer van 2016 getroffen door een andere ziekte, het zeldzame Syndroom van Guillian Barré. Het lichaam had een afweerreactie tegen zijn eigen zenuwcellen. De voetballer had onder meet last van krachtverlies en motorische problemen in de benen en voeten.

Na zijn herstel van het Syndroom van Guillian Barré speelde de middenvelder de eerste helft van vorig seizoen negen wedstrijden voor Jong FC Twente. In maart 2017 is zijn contract ontbonden.

Arsenal

Ebecilio maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Arsenal. Daar kwam hij niet verder dan het tweede elftal. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij naar FC Twente. Na twee jaar werd hij een half seizoen verhuurd aan Nottingham Forrest en vervolgens een half seizoen aan ADO Den Haag.