Amazon Prime komt eindelijk naar Nederland - America News

Amazon Prime komt eindelijk naar Nederland

credit: apparata.nl
  • 12 dag geleden
  • 0 views


De langverwachte dienst is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar.

Vanaf vandaag is het langverwachte Amazon Prime in Nederland beschikbaar. De webwinkel introduceert het bezorgabonnement in de Benelux en gaat daarmee directe concurrentie aan met bedrijven als CoolBlue en Bol.com, maar ook met kleinere webwinkels en distributiecentra. Dit is wat het eigenaardige pakket inhoudt.

Het uitgebreide pakket
Amazon Prime is een bijzondere combinatie van extra’s en bonussen, waardoor de extra’s van de abonnementendienst nauwelijks op een hand te tellen zijn. Klanten krijgen met Prime hun bestelling gratis binnen een dag thuisbezorgd, wat direct concurreert met de twee andere grote spelers – CoolBlue en Bol.com – die beide ook (gratis vanaf een bepaald bedrag) binnen een dag bezorgen.

Maar Amazon maakt met Prime meer vijanden, want inbegrepen in het abonnement is ook Amazon’s antwoord op Netflix: Amazon Video. Met deze streamingdienst krijg je onder andere toegang tot hitserie Mr. Robot en het vervolg op Top Gear genaamd The Grand Tour.

Daarnaast krijgen Amazon Prime-gebruikers onbeperkte foto-opslag en opslag van videobestanden tot 5GB. Om het diverse pakket rond te maken, zit er bij het abonnement ook een betaald account voor Twitch inbegrepen, wat de gebruiker reclamevrije streams geeft, maar ook korting op games, een maandelijkse gratis kanaalsubscriptie en allerlei gratis skins, goodies en exclusieve deals.

Amazon Prima aanbieding
Nu zullen sceptici de vele extra’s van het abonnement een vreemde combinatie vinden en dat beaam ik volledig. De uiteenlopende voordelen van het abonnement maken het moeilijk om je vinger erop te leggen, maar je wilt het op een of andere manier toch.

Hoeveel kost een Prime-account? Nou, vanwege de introductie van de dienst betaal je tot en met maart 2018 een belachelijk lage prijs van €3,99 voor dat alles, waarbij je overigens de eerste maand gratis kunt proberen of Prime iets voor jou is. Daarna zal de dienst €5,99 per maand gaan kosten, of een eenmalige betaling van €49,- per jaar. Overigens kost het abonnement in Duitsland €7,99, wat het voor ons dus blijkbaar een stukje goedkoper maakt. Heb je al Amazon Video? Dan kun je simpelweg upgraden naar een volledig Prime-abonnement.

Wat denk jij van Amazon Prime? Is deze uiteenlopende selectie aan bonussen de (lage) prijs het voor jou waard? Laat het weten in de comments! Overigens zal het bedrijf iets goed doen, want de baas van Amazon vecht al een tijdje met Bill Gates om de titel ‘rijkste man op aarde’. Lees hier hoeveel Jeff Bezos op zijn rekening heeft staan. En naast Amazon Prime introduceerde het Amerikaanse bedrijf recentelijk op eigen bodem een bijzondere dienst, waardoor Amazon-bezorgers bij klanten naar binnen kunnen. Lees hier hoe dat werkt en of het veilig is.

Foto credits: @Kārlis Dambrāns