Getuige in zaak Holleeder geëlektrocuteerd tijdens vissen - America News

Getuige in zaak Holleeder geëlektrocuteerd tijdens vissen

credit: ad.nl
  • 4 dag geleden
  • 0 views

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt tegenover AT5 het overlijden. ,,De lokale overheid gaat uit van een tragisch ongeval. Daar twijfelen we niet aan, maar we kunnen het niet bevestigen'', aldus een woordvoerder. ,,Het is schokkend dat iemand zo plots door een tragisch ongeval om het leven komt.''

De van oorsprong Turkse Korkmaz was drugshandelaar in de Amsterdamse onderwereld. Hij is ingezet als getuige in het proces tegen Willem Holleeder, dat nog loopt. Ook was hij kroongetuige in de zaak tegen drie mannen die verdacht werden van de moord in 2004 op vastgoedhandelaar Willem Endstra. De verdachten zijn allemaal vrijgesproken.

Het OM zag Korkmaz als een betrouwbare getuige, omdat hij slechts om bescherming vroeg en niet om geld of strafvermindering. Het is niet bekend of hij op het moment van het ongeval nog onder bescherming stond van Justitie. 

De advocaat van Willem Holleeder, Sander Janssen, laat weten het nieuw te betreuren. Door het overlijden is het niet meer mogelijk om Korkmaz te verhoren om zijn eerdere verklaringen te toetsen op juistheid. Iets dat nadelig uit kan pakken voor Holleeder.  Het OM verwacht echter niet dat het overlijden van Korkmaz gevolgen heeft voor de bewijslast tegen 'de Neus'.